ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                   Καρδίτσα   7/ 02 / 2012
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646           ΠΡΟΣ:  ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ -Μ.Μ.Ε.
FAX : 24410 26197                                                                
                                                                  
                Η «ΔΙΑΓΝΩΣΗ»: Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΟΙΚΑΣ
ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

«Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ»:  ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας 
την ΠΕΜΠΤΗ 9-2-12 στις 12.00΄ στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΟΠΑΔ)
Η ΕΛΜΕ έχει κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας 12μ-2μμ
Στη κινητοποίηση συμμετέχουν ο Σύλλογος Α/θμιας και
το σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
          Τα αντιλαϊκά - αντικοινωνικά μέτρα της Κυβέρνησης και της Τρόικας δεν έχουν σταματημό. Στις μειώσεις μισθών, τη μείωση του αφορολόγητου, τα χαράτσια κλπ που μας έχουν εξοντώσει, προστίθεται και το ζήτημα της ουσιαστικής "κατάργησης" της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. 
            Η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, κινείται στην κατεύθυνση του περιορισμού των παροχών προς τους πολίτες και της περικοπής της χρηματοδότησης του κράτους για την υγεία(1δις € λιγότερο στο νέο μνημόνιο).Για τον ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται κρατική επιδότηση ύψους 0,6% του ΑΕΠ για να καλύψει 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους, όταν τα προηγούμενα χρόνια μόνο για το ΙΚΑ, με τους μισούς ασφαλισμένους, η επιδότηση ήταν 1,4% του ΑΕΠ. Αυξάνονται οι περικοπές στις παροχές σε είδος και σε χρήμα προς τους ασφαλισμένους. Καθιερώνεται η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες σε υπηρεσίες υγείας - πρόνοιας, υγειονομικού υλικού κλπ. που δεν υπήρχε πριν και αυξάνεται η συμμετοχή εκεί που υπήρχε.
       Σε ότι αφορά τη νοσοκομειακή περίθαλψη, το μόνο που βλέπει κανείς είναι εγκατάλειψη και ελλείψεις σε προσωπικό, εργαστήρια, αναλώσιμα. Νοσοκομεία υποβαθμίζονται σε Κέντρα Υγείας, ενώ υφιστάμενα Κέντρα Υγείας και Ιατρεία καταργούνται ή συγχωνεύονται διαδοχικά.
Μ΄ άλλα λόγια: Λιγότερο η καθόλου το δωρεάν, περισσότερο επί πληρωμή και χειρότερα στη θεραπεία. Ουσιαστικά σήμερα είμαστε ανασφάλιστοι, ενώ όλοι μας όταν περνούμε την πόρτα ιατρείου, φαρμακείου, ή νοσοκομείου έχουμε (προ)πληρώσει για την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη από τις ασφαλιστικές μας εισφορές.
Για να έχουμε την υγεία μας, πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για εμάς η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και διεκδικούμε το δικαίωμα ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος να έχει ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ.
Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, των εργαζόμενων, των αγροτών των αυτοαπασχολούμενων, των φαρμακοποιών, των γιατρών. Αφορά όλο το λαό. Τοπικά είναι ανάγκη εμείς οι εκπαιδευτικοί, να συναντηθούμε με όλους τους κινητοποιημένους εργαζόμενους και να ενωθούμε σε μία κοινή αντίσταση-αντίδραση σε αυτή τη νέα βαρβαρότητα.

Να δώσουμε όλοι δυναμικό παρόν στην κινητοποίηση και

τη συμβολική κατάληψη των γραφείων του ΕΟΠΥΥ την Πέμπτη 9/2-12μ.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                            ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ