ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                                   Καρδίτσα 19/ 03 / 2012
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646            
FAX : 2441026197                                    

                                                                                                ΠΡΟΣ        Σχολεία Νομού Καρδίτσας


 

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ με θέματα:

Αξιολόγηση, μισθολόγιο, υγειονομική περίθαλψη, συγχωνεύσεις-καταργήσεις 


 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι


Πέρασαν δύο χρόνια σχεδιασμένης, με καταιγιστικούς ρυθμούς, συνεχούς  εφαρμογής των καταστροφικών πολιτικών που λεηλατούν τη ζωή μας και διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο.

Πέραν των μειώσεων των αποδοχών μας με τα αλλεπάλληλα μνημόνια, τους τελευταίους μήνες σημειώθηκαν ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις σε θεμελιώδη εργασιακά μας δικαιώματα, που αφορούν κυρίως στην υγειονομική περίθαλψη και στο ενιαίο μισθολόγιο, ενώ δρομολογείται από το υπουργείο η εφαρμογή επιπλέον εξοντωτικών αλλαγών,  όπως η αξιολόγηση, με στόχο τη μισθολογική καθήλωση ή και την απόλυση και προετοιμάζεται ένα ακόμη νέο κύμα συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολείων.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι

Όλοι το γνωρίζουμε ότι η επίθεση ενάντια μας θα συνεχιστεί. Ακόμη πιο βίαιη, πιο εκτεταμένη, σε μεγαλύτερο βάθος, ακόμη πιο βάρβαρη και αδυσώπητη απειλώντας όχι μόνο την ύπαρξη μας ως πρόσωπα εργαζομένων αλλά και ως συλλογικότητα, ως κλάδο.

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να συνεδριάσουν με θέματα: Μισθολόγιο, Αξιολόγηση, υγειονομική περίθαλψη, συγχωνεύσεις-καταργήσεις.


Είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η συλλογική στάση, ο κάθε συνάδελφος να ενημερωθεί και να τοποθετηθεί απέναντι στα προβλήματα, ώστε αποφασίσουμε τους οργανωμένους τρόπους δράσης με κύριο στόχο την αναχαίτιση αυτής της πολιτικής.


Οι συζητήσεις στους συλλόγους να ολοκληρωθούν έως την Τρίτη 27/3 ώστε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ οι σύνδεσμοι κάθε σχολείου να παρευρεθούν και να ενημερώσουν για τις σκέψεις και προτάσεις των συναδέλφων.
Στη συνεδρίαση του συλλόγου κάθε σχολείου, μπορούν να παρευρεθούν και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ αρκεί να ενημερωθούν έγκαιρα.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                              ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ