ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                                   Καρδίτσα 25/ 01 / 2012
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646            
FAX : 2441026197                                     

                                                                        ΠΡΟΣ ΜΜΕ

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ!

Με την  αρχή της νέας χρονιάς έχουν αναδειχτεί μια σειρά ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εργαζομένων μαζί και των εκπαιδευτικών. Ζητήματα που σχετίζονται είτε με την παροχή φαρμάκων και άλλων βοηθημάτων είτε με τις επισκέψεις σε γιατρούς είτε με τη νοσηλεία σε νοσοκομεία περίθαλψης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είτε σε ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.
Οι νέοι ρυθμίσεις της κυβέρνησης και του υπουργείου (κατ' ευφημισμόν) Υγείας που αφορούν τη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ μεταφέρουν ολόκληρο ή το μεγαλύτερο μέρος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στις πλάτες των εργαζομένων  που όμως δεν μπορούν να το αναλάβουν. Μ΄ άλλα λόγια: Λιγότερο η καθόλου το δωρεάν, περισσότερο επί πληρωμή και χειρότερα στη θεραπεία. Ουσιαστικά σήμερα είμαστε ανασφάλιστοι.
Για να έχουμε την υγεία μας, πρέπει να παλέψουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Πιστεύουμε ότι ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός, των εργαζόμενων, των αγροτών των αυτοαπασχολούμενων, των φαρμακοποιών, των γιατρών. Αφορά όλο το λαό.
Γι αυτό η ΕΛΜΕ Καρδίτσας παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη τη Πέμπτη 26/1/2012 στις 7.30μμ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας (Ηρώων Πολυτεχνείου 3 - 3ος Όροφος) σωματεία εργαζομένων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αγροτικούς συλλόγους, εμπορικό σύλλογο κλπ για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε τις αγωνιστικές δράσεις και παρεμβάσεις που απαιτούνται. Στη σύσκεψη έχουν καλεστεί και ο ιατρικός σύλλογος  και ο σύλλογος φαρμακοποιών.


Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  


  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                                 ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ