ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

2η Επικαιροποίηση: Λειτουργία `Σχολείου Αλληλεγγύης`



ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646           
elmekard@otenet.gr

ΠΡΟΣ:  Τα ΜΜΕ του Ν. Καρδίτσας

ΘΕΜΑ:   “2η Επικαιροποίηση: Λειτουργία `Σχολείου Αλληλεγγύης` ”
Καρδίτσα, 26/01/2012
          Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας προκειμένου να ενισχυθούν οι σχέσεις αλληλεγγύης και η αξία της συλλογικότητας στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που βιώνουμε οι Έλληνες, προτίθεται να προβεί στη λειτουργία “Σχολείων Αλληλεγγύης” στην πόλη της Καρδίτσας.
          Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών, σχεδιάζουμε την πραγματοποίηση δωρεάν μαθημάτων κατά τις απογευματινές ώρες στον χώρο του 1ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας. Τα μαθήματα θα απευθύνονται σε μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης που αισθάνονται ότι χρειάζονται ενίσχυση σε κάποια γνωστικά αντικείμενα και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για να προσφύγουν σε αντίστοιχα Φροντιστήρια. Ήδη αρκετοί εκπαιδευτικοί έχουν δηλώσει την προθυμία τους να συμμετάσχουν.
          Η λίστα ειδικοτήτων που είχε αρχικά δοθεί στη δημοσιότητα (21/01/12) έχει εμπλουτισθεί και σήμερα υπάρχουν: Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Πληροφορικής, Βιολόγοι, Οικονομολόγοι, Φιλόλογος και Αρχιτέκτονας. Τα μαθήματα δε που μπορούν να διδαχθούν είναι: Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά (Γυμνασίου, Λυκείου και Κατεύθυνσης), Βιολογία (Β & Γ Λυκείου και Κατεύθυνσης), Ανάπτυξη Εφαρμογών (Τεχνολογικής Κατ.), Πληροφορική, ΑΟΘ, ΑΟΔΕ, Βιολογία, κάποια Φιλολογικά και Σχέδιο.
Προκειμένου λοιπόν να διαπιστώσουμε τυχόν επιπλέον ανάγκες σε εκπαιδευτικούς ανά ειδικότητα, όπως και για να αποκτήσουμε μια πρώτη εικόνα για τα Τμήματα που μπορούν να δημιουργηθούν, καλούμε τους γονείς ή μαθητές στους οποίους αναφερθήκαμε παραπάνω να δώσουν τα σχετικά στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, μάθημα κλπ.) στους Διευθυντές των σχολείων τους ή να τα στέλνουν κατευθείαν στο e-mail ή στο FAX (2441026197) της ΕΛΜΕ. Τους Διευθυντές των σχολείων θα παρακαλέσουμε θερμά να συγκεντρώσουν και αποστείλουν αυτά με e-mail ή με άλλο τρόπο στην ΕΛΜΕ.
Εκ μέρους της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΦΥΤΣΙΛΗΣ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΑΠΠΑΣ