ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕ04


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                Καρδίτσα 22/ 01 / 2012
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646             
FAX : 2441026197                                      
                                               

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


ΚΟΙΝ: Δ.Δ.Ε. – ΓΡ. ΣΧΟΛ.ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΕ04


Στις 17-1-12 εστάλη επιστολή της Σχολικής Συμβούλου Φυσικών Επιστημών σ’ όλα τα Σχολεία του Νομού, η οποία απευθύνεται στους καθηγητές του κλάδου ΠΕ04 και μεταξύ άλλων ζητά να αποστείλουν οι συνάδελφοι σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

Χωρίς να θέλουμε να προκαταλάβουμε την πρόθεση της Σχολικής Συμβούλου, επισημαίνουμε πως η αποστολή βιογραφικού παραπέμπει σε διαδικασία αξιολόγησης υποψηφίων για πρόσληψη σε συγκεκριμένη θέση και προϋποθέτει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον υποψήφιο για τη θέση αυτή.

Η επιστολή της Σχολικής Συμβούλου έρχεται σε μια συγκυρία ιδιαίτερα φορτισμένη με αρνητικές εξελίξεις οι οποίες σχετίζονται με το μέλλον του Δημόσιου Σχολείου. Η εφαρμοζόμενη από το Υπουργείο Παιδείας πολιτική, η οποία υπονομεύει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, οι πρόσφατες αλλαγές στο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και η άμεση σύνδεση των αποδοχών των εκπαιδευτικών με την αξιολόγησή τους διαχέουν δυσπιστία και ανασφάλεια στους συναδέλφους.

Θεωρώντας ότι η αποστολή βιογραφικού δεν συνεισφέρει στην ουσιαστική επικοινωνία, καλούμε τους συναδέλφους να μην το αποστείλουν, προτείνουμε δε στη Σχολική Σύμβουλο να  επιλέξει τη «δια ζώσης» επαφή με την πραγματικότητα του Σχολείου και με τους συναδέλφους, που αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο γνωριμίας.

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                                        ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ