ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ


                                                    Καρδιτσα 17/ 2 / 2012

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 

ΠΡΟΣ:
·         ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
·         ΜΜΕ           
 
ΤΗΛ. : 24410 27646           

FAX :  24410 26197

e-mail:  elmekard@otenet.gr
URL:  http://elmekard.blogspot.com



ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ και ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΩΝ

          Συνεχίζοντας την προσπάθειά μας για την δημιουργία δικτύου  εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών και καθηγητριών διοργανώνουμε από το ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ (έναρξη 20/2 ) μέχρι και τον ΜΑΙΟ του 2012, ΗΜΕΡΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ Καθηγητών και Καθηγητριών στη μνήμη των μαθητών των Λυκείων Φαρκαδόνας Τρικάλων και Μακρυχωρίου Ημαθίας που χάθηκαν άδικα.
            Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ευχαριστεί από καρδιάς τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα στην πρωτοβουλία μας για την δημιουργία Τράπεζας αίματος της ΕΛΜΕ Καρδίτσας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην εθελοντική  αιμοδοσία που οργανώνουμε και φέτος για περίπου ένα τρίμηνο .
Όπως έχουμε επανειλημμένα τονίσει, η επιτυχία της δημιουργίας ομάδων εθελοντών αιμοδοτών καθηγητών σε μόνιμη βάση στις ΕΛΜΕ και ο συντονισμός των ενεργειών μας σε επίπεδο ΟΛΜΕ, έχει ως στόχο:
α) την ευαισθητοποίηση των συναδέλφων μας στο πολύ σημαντικό θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και την εξασφάλιση της ενεργούς συμμετοχής τους,
            β) τη συμβολή των εκπαιδευτικών στις αυξημένες ανάγκες αίματος της χώρας μας, που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες (π.χ. πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, νεφροπαθείς κ.ά.) ή περιπτώσεις έκτακτων κοινωνικών αναγκών (π.χ. πόλεμος, σεισμός κλπ) και
γ) να είναι δυνατή η προσφορά αίματος στους συναδέλφους μας ή σε συγγενικά μας πρόσωπα σε περιπτώσεις που αυτό είναι αναγκαίο.
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ Ν.3528/07 αρ.50 παρ.5 ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΑΠΟΔΟΧΕΣ 2 ΗΜΕΡΩΝ, ΠΕΡΑΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


    ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                                       ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ