ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                          Καρδίτσα 18/ 01 / 2012
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646            
FAX : 2441026197                                    

                                     

ΠΡΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Μ.Μ.Ε.                 

 


ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, με αφορμή  την προσπάθεια παραχώρησης των κτιρίων του 5ου Γενικού Λυκείου Καρδίτσας, του 2ου ΕΠΑΛ και αιθουσών του 1ου ΕΠΑΛ στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Καρδίτσας ομόφωνα αποφάσισε ότι:

Αντιμετωπίζει θετικά την παραμονή και λειτουργία των τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη μας και ειδικότερα τη λειτουργία του συγκεκριμένου ΤΕΙ. Όμως είναι σαφές ότι θα πρέπει να πληρούνται οι προϋποθέσεις (κτιριακό, υλικοτεχνικές, υποδομές, εκπαιδευτικό προσωπικό κλπ) που θα το καθιστούν βιώσιμο και λειτουργικό, καλύπτοντας τις μορφωτικές απαιτήσεις των σπουδαστών του.

Η έλλειψη κτιριακών υποδομών και η προσπάθεια αντιμετώπισής της με την παραχώρηση κτιρίων και αιθουσών από την Β/θμια Εκπαίδευση -συγκεκριμένα του 2ου ΕΠΑ.Λ., 5ου ΓΕ.Λ. και 1ου ΕΠΑ.Λ.- φέρει σε αντιπαράθεση τις δύο βαθμίδες της Εκπαίδευσης -Β/θμια  και Γ/θμια, για τη λύση ενός προβλήματος, για το οποίο είναι αρμόδια η Πολιτεία. Δεν αποτελεί λύση του κτιριακού προβλήματος του συγκεκριμένου Τ.Ε.Ι. η μετακύλιση του ίδιου προβλήματος στα σχολεία της Β/θμιας που αναφέρθηκαν. Έτσι ανοίγει «κερκόπορτα» που μπορεί να οδηγήσει μέχρι και τη διαγραφή των σχολείων αυτών από το σχολικό χάρτη. Οι επιδιώξεις αυτές ήδη επιδρούν αρνητικά τόσο στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων αυτών όσο και στους μαθητές δυσχεραίνοντας έτσι την εκπλήρωση των επιδιωκόμενων μορφωτικών και παιδαγωγικών στόχων.

Οφείλουν οι υπεύθυνοι του ΤΕΙ αλλά και του Δήμου Καρδίτσας να εξαντλήσουν τα περιθώρια που υπάρχουν τόσο στα υφιστάμενα κτίρια της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και σε όσο και σε σχολικές 
μονάδες του Δήμου που καταργήθηκαν με τις περυσινές συγχωνεύσεις - καταργήσεις σχολικών μονάδων. Τέλος, σημειώνουμε ότι έχουν εδώ και δυο χρόνια παραχωρηθεί στο συγκεκριμένο ΤΕΙ δύο αίθουσες του 5ου ΓΕΛ και άλλες δύο του 2ου ΕΠΑΛ.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ εκφράζει την αντίθεση του στις επιδιώξεις αυτές, συντάσσεται με την εκπαιδευτική κοινότητα (σύλλογο διδασκόντων, σύλλογο γονέων, μαθητικό συμβούλιο) των αντίστοιχων σχολείων και δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σε κάθε προσπάθεια να αποσπαστούν κτίρια και άλλες αίθουσες διδασκαλίας και εργαστήρια από οποιαδήποτε σχολική μονάδα της Β/θμιας Εκπαίδευσης.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ


Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  


  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                    ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ