ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ -ΕΛΜΕ


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                        Καρδίτσα 09/ 01 / 2012
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646              
FAX : 2441026197                                       
ΠΡΟΣ Σχολεία Νομού Καρδίτσας

ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ -ΕΛΜΕ


Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
 Βρισκόμαστε σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη, τόσο για τα οικονομικά και εργασιακά μας δικαιώματα, όσο και για τη λειτουργία των σχολείων και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.
Το ενιαίο μισθολόγιο επιβάλλει νέες μειώσεις, οι οποίες οδηγούν όλους τους εκπαιδευτικούς σε μισθούς πείνας και σε εξαθλίωση των νεοδιόριστων συναδέλφων. Στις οικονομικές απώλειες θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και τα έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τα οποία  μετακυλίονται στους ασφαλισμένους μετά την 1-1-12. 
Το 2011 ξεκίνησε με 1050 σχολεία λιγότερα, διογκωμένα σε αριθμό μαθητών τμήματα και αρκετούς εκπαιδευτικούς χωρίς οργανική θέση. Για το 2012 ετοιμάζεται νέο κύμα συγχωνεύσεων με πιθανή «λεία» τα ΕΠΑ.Λ., τις ΕΠΑ.Σ., τα Γυμνάσια και Λύκεια με λιγότερα από οκτώ τμήματα, τα συστεγαζόμενα, τα εσπερινά, τα Σ.Δ.Ε., με αποτέλεσμα την εξαφάνιση οργανικών θέσεων και χιλιάδες εκπαιδευτικούς «στον αέρα». Επίσης σχεδιάζεται αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Αύξηση κατά 2 ή 3 ώρες συνεπάγεται περίσσευμα 8.000-10.000 καθηγητών.
Η διπλή φτώχεια από τη μια του  δημόσιου σχολείου (με τη μειωμένη χρηματοδότηση κατά 60%, χωρίς βιβλία, με περιορισμούς στις επιλογές στις ξένες γλώσσες, στις ειδικότητες των ΕΠΑ.Λ., στις κατευθύνσεις των ΓΕ.Λ., με μετακύλιση του κόστους των μετακινήσεων στους γονείς) και από την άλλη του εκπαιδευτικού «λάστιχο» με την απειλή της εφεδρείας και με διαρκές αίσθημα ανασφάλειας, πλήττει βάναυσα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας.

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι
Με βάση τα παραπάνω, αλλά και άλλα τόσα που δεν αναφέρθηκαν, απαιτείται συλλογική στάση, στήριξη του σωματείου μας, διεύρυνση και ενίσχυση των δεσμών της Ε.Λ.Μ.Ε. με κάθε σχολείο του νομού, με κάθε συνάδελφο. Κάθε συνάδελφος μπορεί να γίνει φορέας της συλλογικής προσπάθειας, για να δοθεί ένα τέλος στον διαχωρισμό του συνδικαλιστή-εκπαιδευτικού από το σύνολο των συναδέλφων.

Το καταστατικό της Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. προβλέπει την εκλογή με μυστική ψηφοφορία από τον σύλλογο των διδασκόντων ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού συνδέσμου.

Ο σύνδεσμος μεριμνά για την επικοινωνία και συνεργασία του σχολείου με το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ, με σκοπό την ενημέρωση των συναδέλφων, για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και επίσης μεταφέρει τις απόψεις του συλλόγου διδασκόντων στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.

Στην κατεύθυνση  αυτή καλούμε το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου σας, να συνεδριάσει και να εκλέξει τον εκπρόσωπό του (και έναν αναπληρωματικό) ,ο οποίος θα αναλάβει το ρόλο του συνδέσμου μεταξύ των καθηγητών του σχολείου  και του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε..

Το όνομα του/της συναδέλφου-συνδέσμου να σταλεί στο FAX της ΕΛΜΕ    2441026197 η  στο e-mail:elmekard@otenet.gr
Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                       ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ