ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024

Η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα συνεχιστεί!!!

 

Για την απόφαση του δικαστηρίου για την Απεργία – Αποχή

 

            Την Τρίτη 27/2/2024, το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως ήταν αναμενόμενο, έκανε δεκτή την αγωγή του ΥΠΑΙΘΑ και έκρινε την απεργία αποχή (ΔΟΕ - ΟΛΜΕ) από την «ατομική αξιολόγηση» παράνομη, με βάση το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί όλα τα τελευταία χρόνια.


            Το ΥΠΑΙΘΑ και η κυβέρνηση, με διώξεις και καταστολή επιχειρούν να κάμψουν τον δίκαιο αγώνα μας

 

            Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι η ΑΔΕΔΥ πήρε ομόφωνη απόφαση επαναπροκήρυξης, η οποία θα επιδοθεί την Πέμπτη 29/2.

 

            Επίσης οι οι 3ωρες κυλιόμενες στάσεις εργασίας της ΟΛΜΕ ισχύουν κανονικά (δεν προσέφυγε το υπουργείο στα δικαστήρια για τις στάσεις εργασίας). Άρα, σχετικά με τις παρακολουθήσεις μαθήματος για το στάδιο Α1 και Α2 όλες οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι είναι καλυμμένες/οι από τις στάσεις εργασίαςσε κάθε περίπτωση που αξιολογητής επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί το κενό των λίγων ημερών προκειμένου να αξιολογήσει συναδέλφους που έχουν υπογράψει την απεργία αποχή.

 

            Το ΔΣ της ΕΛΜΕ καλεί όλους τους συναδέλφους να σταθούν στο πλευρό των νεοδιόριστων, στους οποίους θα γίνει αυτή η προσπάθεια, ώστε να μην αφήσουν τους αξιολογητές να περάσουν στο σχολείο.

 

            Παράλληλα ενημερώνουμε άμεσα την ΕΛΜΕ για κάθε τέτοια προσπάθεια που θα γίνει ώστε το σωματείο σύσσωμο να σταθεί στο πλευρό των συναδέλφων και να εμποδίσουν τους αξιολογητές να φτάσουν στο σχολείο.

 

            Δεν τρομοκρατούμαστε! Το δίκιο θα κριθεί στο δρόμο και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων!


Η απεργία αποχή από την ατομική αξιολόγηση θα συνεχιστεί!!!