ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2024

 Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για Δημόσια - Δωρεάν παιδεία για όλους/ες.

 

Πέμπτη 1/2:       

·         Συγκέντρωση 12μμ κεντρική πλατεία

·         Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ 7μμ αίθουσα ΠΕΔ(πρώην ΤΕΔΚ κοντά στη δημοτική αγορά)

 

            Καταστολή, εισαγγελείς, απειλές, τηλε-εξετάσεις. Η κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε μέσο τρομοκράτησης και αυταρχισμού για να καταστείλει τους χιλιάδες φοιτητές που συρρέουν εδώ και τρεις εβδομάδες στα αμφιθέατρα των γενικών συνελεύσεων, στις συντονιστικές επιτροπές των καταλήψεων και στις διαδηλώσεις δίνοντας όρκο να υπερασπιστούν τη δημόσια δωρεάν παιδεία, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στις σπουδές και στο μέλλον.

            Οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την τακτική. Ποινικοποίηση της απεργίας-αποχής,  με προσφυγές του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια που αποφασίζουν ότι όλες είναι παράνομες. Εκφοβισμοί συναδέλφων, διώξεις και ΕΔΕ και φυσικά τηλε-καταστολή με webex.

            Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση ανησυχεί ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο ενός ξεσηκωμού στην εκπαίδευση που μπορεί να μπλοκάρει τα σχέδια της. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αφήσουμε τη νεολαία να δώσει μια τέτοια μάχη μόνη της. Δεν είναι ζήτημα απλά αλληλεγγύης σε ένα κομμάτι που αγωνίζεται, αλλά είναι ένα ζήτημα που αφορά όλους και πρέπει όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Να οικοδομήσουμε λοιπόν κοινό μέτωπο! Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί να παλέψουμε από κοινού ενάντια στις πολιτικές που διαλύουν καθημερινά τις ζωές μας

            Παράλληλα, η ψήφιση του νόμου για την επαγγελματική εκπαίδευση, η έναρξη της φάσης Α2 της ατομικής αξιολόγησης είναι τα πρόσφατα κυβερνητικά μέτρα-ετοιμάζονται και άλλα- που έρχονται να προστεθούν σε μια σχολική καθημερινότητα που γίνεται όλο και πιο δύσκολη!

            Για αυτό απαιτείται να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια! Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν μαζικά στη Γενική Συνέλευση τη Πέμπτη 1/2 στις 7μμ στην αίθουσα της ΠΕΔ(πρώην ΤΕΔΚ κοντα στη δημοτική αγορά) και το πρωί της ίδια μέρας στην κινητοποίηση με τους φοιτητές της Καρδίτσας στη κεντρική πλατεία στις 12μμ.

            Να πιστέψουμε ξανά στη δύναμη του οργανωμένου συλλογικού αγώνα, στον δρόμο της αντίστασης και πάλης, τον μόνο δρόμο, για να μπει φρένο σε όλη αυτή την επίθεση στην εκπαίδευση, αλλά και γενικά στην κοινωνία.

 

·      ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ-ΓΟΝΕΙΣ

·      ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·      ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

·      ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ

·      ΟΧΙ ΣΕ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ- ΟΧΙ ΣΕ ΓΡΑΠΤΟ ΑΣΕΠ

·      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ