ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών και την απεργιακή τους κινητοποίηση την Πέμπτη 22/2 στην πύλη του του Νοσοκομείου Καρδίτσας στις 11.30πμ.

 

            Είναι ξεκάθαρο με τις τελευταίες εξελίξεις με τα απογευματινά χειρουργεία ότι βρισκόμαστε μπροστά στη συντριβή σε ότι έχει απομείνει ως δωρεάν περίθαλψη. Είναι σαφές ότι διαμορφώνεται συνολικά ένα περιβάλλον για το λαό όπου κάθε δωρεάν δικαίωμα απαξιώνεται και καταργείται.

           

             Το “νέο ΕΣΥ” των συγχωνεύσεων τμημάτων – κλινικών – νοσοκομείων, των ΣΔΙΤ, των απολύσεων και των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, των αυξημένων πληρωμών των ασθενών είναι το ίδιο με το “νέο σχολείο” των κοινωνικών φραγμών, των συγχωνεύσεων, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της αξιολόγησης της κατηγοριοποίησης και χειραγώγησης των εκπαιδευτικών, της αναζήτησης χορηγών και λειτουργίας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια κόντρα στο καθολικό και δωρεάν δικαίωμα στις σπουδές.

 

            Είμαστε στο πλευρό των υγειονομικών και διεκδικούμε δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις δημόσιες δομές υγείας, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων.

 

            Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση

Υγεία – Παιδεία ,αναφαίρετα δικαιώματα για όλους και όχι εμπορεύματα για λίγους.

 

            Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και κέντρων Υγείας Νομού Καρδίτσας που θα γίνει την Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 στις 11.30πμ στην πύλη του Νοσοκομείου.

 

            Συνεχίζουμε τον αγώνα με το Πανεκπαιδευτικό παλλαϊκό συλλαλητήριο την Παρασκευή 23/2 στις 7μμ στην κεντρική πλατεία και την  ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.