ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/2 -7μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/2 -7μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2

 

 

            Με αποφασιστικότητα και επιμονή, η νεολαία μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους, αγωνίζονται ενάντια στα αντιδραστικά-αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα στην εκπαίδευση.

            Στην Καρδίτσα, για τέσσερις συνεχόμενες Πέμπτες, ακούστηκε δυνατά η κοινή φωνή των φοιτητών, των μαθητών, των εργαζόμενων γονιών τους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και των εκπαιδευτικών, που υπερασπίζονται τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση, τα μορφωτικά και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

            Συνεχίζουμε τον αγώνα. Την Παρασκευή 23/2 καλούμε τους πολίτες της Καρδίτσας να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα γίνει στις 7μμ, στην κεντρική πλατεία.

            Για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στα πανεπιστήμια, χωρίς δίδακτρα και δάνεια. Να τους παρέχεται γνώση-παιδεία και όχι κατάρτιση και δεξιότητες. Πτυχία με ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα, που θα τους επιτρέπουν να δουλεύουν και όχι να μεταναστεύουν ή να οδηγούνται στην ανεργία και στη μισο-απασχόληση.

            Για να μπει φραγμός στους εκφοβισμούς, στην τρομοκράτηση και στις διώξεις των εκπαιδευτικών, που στόχο έχουν να σκύψουμε το κεφάλι, γιατί...  δάσκαλος σκυφτός αμόρφωτος λαός.

            Για να συντονιστεί ο αγώνας μας με αυτόν των αγροτών που παλεύουν για την επιβίωσή τους, με των εργαζόμενων οι οποίοι υποφέρουν από την ίδια πολιτική που: τσακίζει τα μεροκάματα, επεκτείνει τη φτώχεια, αρπάζει σπίτια και άλλα τα αφήνει χωρίς ρεύμα, διαλύει τα νοσοκομεία και εμπεδώνει την αντίληψη ότι δικαίωμα στη ζωή έχει όποιος πληρώνει.

            Είναι ολοφάνερο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε αλλαγές με οδυνηρές επιπτώσεις για όλο τον λαό. Αγωνιζόμαστε για τη συγκρότηση Πανεκπαιδευτικού Παλλαϊκού Μετώπου για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, για την ανατροπή της αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

·      ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

·      ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

·      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Πανεκπαιδευτικό Παλλαϊκό Μέτωπο για Σπουδές - Δουλειά - Ζωή με δικαιώματα