ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2

 ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28/2

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 12μμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

            Μαύρη επέτειος! Στις 28/2 συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα των Τεμπών. Σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα συνεχίστηκε η ίδια αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική που μαυρίζει την καθημερινότητα του λαού μας.

 

            Οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, όλοι βλέπουμε τη ζωή μας να υποβαθμίζεται, τα δικαιώματά μας να συρρικνώνονται, το εισόδημά μας να το «στραγγίζει» η ακρίβεια. Παιδεία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νερό, ενέργεια, στέγη και συγκοινωνία γίνονται πεδία κερδοφορίας μέσω ιδιωτικοποιήσεων, εμπεδώνοντας την αντίληψη ότι δικαίωμα στη ζωή έχει όποιος πληρώνει. Και οι υπεύθυνοι είναι τόσο κυνικοί κι αδίστακτοι που όχι μόνο θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη τους, αλλά ταυτόχρονα επιχειρούν να συγκαλύψουν τις ευθύνες και τις ενοχές τους.

 

ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!

 

            Έναν χρόνο μετά ο λαός και η νεολαία της χώρας βρίσκονται σε αναβρασμό. Από τον Έβρο έως την Κρήτη γεννιούνται αντιστάσεις ενάντια στην ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση του συστήματος. Οι φοιτητές βρίσκονται σχεδόν δύο μήνες σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, ενώ οι αγρότες κινητοποιούνται στήνοντας μπλόκα ενάντια στην ακρίβεια και στο τσάκισμα του εισοδήματός τους από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ.

 

            Η απεργία στις 28/2 αποτελεί την αφετηρία να βρεθούν όλα τα πληττόμενα στρώματα αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής σε ένα κοινό μέτωπο πάλης για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους. Οι δρόμοι όλης της χώρας πρέπει να γεμίσουν ξανά με διαδηλωτές. Το ίδιο πρέπει να συμβεί και στην Καρδίτσα με την συγκέντρωση στις 12μμ στην κεντρική πλατεία. Η ΑΠΕΡΓΙΑ αφορά τον δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα. Οι εκπαιδευτικοί της Καρδίτσας είναι αναγκαίο να είναι παρόντες.

 

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί:

·         για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες

·         για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής του συστήματος

·         για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, που να ανταποκρίνονται στο κόστος της ζωής.

·         για να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

·         για να ανατραπούν οι νόμοι για την αξιολόγηση και την τεχνική εκπαίδευση

·         για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

 

ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

 ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ - ΣΤΕΓΗ - ΡΕΥΜΑ - ΝΕΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

 

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας