ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΕΘ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σάββατο 7 Σεπτέμβρη
ώρα 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας εκφράζει τη στήριξή του στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν για την ανάδειξη των αιτημάτων τους και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στην ακρίβεια και τις αντεργατικές πολιτικές.
Για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας θα μισθώσει λεωφορείο. Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 10:00 π.μ. το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 από το εμπορικό κέντρο. Δηλώστε συμμετοχή (ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΚΙΝΗΤΟ) στα τηλέφωνα 6977615057(Φυτσιλής Αλέξης), 6944432456 (Δημόπουλος Στέφανος).
Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, Οι πολεμικοί κίνδυνοι αυξάνονται, η ακρίβεια και η φτωχοποίηση τσακίζουν τον λαό ενώ η κυβέρνηση με την πολιτική της προσπαθεί να διαλύσει κάθε δικαίωμα στις ζωές μας.
Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε να επιβιώσουμε με τους πενιχρούς μισθούς μας απέναντι στην ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια και τους υπέρογκους λογαριασμούς. Πολλοί συνάδελφοί μας αναπληρωτές στην ανεργία, άλλοι με μια βαλίτσα στο χέρι γυρνούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Μένει πολύς ΜΗΝΑΣ στο τέλος του μισθού.
Σ’ αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται και η επίθεση στην εκπαίδευση. Βασικό εργαλείο για την επίθεση είναι η αξιολόγηση ως μοχλός χειραγώγησης, τρομοκράτησης και πειθάρχησης εκπαιδευτικών και μαθητών. Έχουμε δει τη δραματική αλλαγή που έχει φέρει η προσπάθεια εφαρμογής της στο εργασιακό και σχολικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια από το ΥΠΑΙΘΑ. Από τη μία το σύστημα θέλει τους εκπαιδευτικούς «σκυφτούς» χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Από την άλλη για τους μαθητές επιφυλάσσει ένα σωρό φραγμούς χτυπώντας το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Χιλιάδες ήταν και φέτος οι τελειόφοιτοι που πετάχτηκαν εκτός σχολών. Συνέβαλε καθοριστικά σ αυτό και η φετινή «σφαγή» στις Πανελλαδικές. Η νέα σχολική χρονιά επίσης ξεκινάει με εκατοντάδες συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων .
Ταυτόχρονα το σύστημα και η κυβέρνηση σέρνει στα πειθαρχικά όποιον αντιστέκεται! Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων που ξεκίνησαν από τον Πειραιά και την Αττική και τώρα επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα (Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, κ.α.) προσπαθώντας να κάμψουν το ηθικό όσων αντιστέκονται στην αξιολόγηση!
1Η συγκέντρωση στη ΔΕΘ δίνει τη δυνατότητα να εκδηλωθεί μαζικά η αντίσταση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να ενωθούν όλες οι φωνές υπεράσπισης των δικαιωμάτων στην παιδεία, στην υγεία, στο εισόδημα, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη ζωή!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.