ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ


Μετά από χρόνια αδιοριστίας, θυσιών και κόπων ήρθε η ώρα του διορισμού. 23 εκπαιδευτικοί διορίστηκαν στην Καρδίτσα. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας εύχεται σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες καλή σχολικη χρονιά με δύναμη και υγεία!
Συνάδελφε/ισσα νεοδιόριστε/η,
Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε να επιβιώσουμε με τους πενιχρούς μισθούς μας απέναντι στην ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια και τους υπέρογκους λογαριασμούς. Οι νεοδιόριστοι με μισθό που ξεκινάει από 776 ευρώ οδηγούνται σε πολλαπλά αδιέξοδα. Παλεύουμε για να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων και καλούμε όλο τον κλάδο να συλλογικοποιήσουμε τους αγώνες μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
Παράλληλα συνεχίζεται και η επίθεση στην εκπαίδευση. Βασικό εργαλείο για την επίθεση είναι η αξιολόγηση ως μοχλός χειραγώγησης, τρομοκράτησης και πειθάρχησης εκπαιδευτικών και μαθητών. Έχουμε δει τη δραματική αλλαγή που έχει φέρει η προσπάθεια εφαρμογής της στο εργασιακό και σχολικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια. Έτσι το ΥΠΑΙΘΑ έχει συνδέσει τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση. Γι’ αυτό και είναι αναγκαία η συγκρότηση του κλάδου στην κατεύθυνση του συλλογικού αγώνα. Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των νεοδιόριστων.
Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να γραφτούν μέλη στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας, να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή και τη δράση του σωματείου. Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν να μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.