ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

 

Κάλεσμα από ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ Καρδίτσας προς τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων
για συζήτηση την Τρίτη 14/9 στις 7μμ στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Η έναρξη κάθε νέας σχολικής χρονιάς θα έπρεπε να σηματοδοτεί για όλους μας την αφετηρία ενός συναρπαστικού ταξιδιού γνώσης και δημιουργικότητας, μια διαδρομή συλλογικής προσπάθειας κι αλληλεγγύης με κοινό στόχο την ολόπλευρη διαπαιδαγώγηση των μαθητών/τριών μας. Για τον σκοπό αυτό οι εκπαιδευτικοί και των δυο βαθμίδων αγωνιζόμαστε, ώστε οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων να αντιστοιχούν στις δυνατότητες της εποχής, τόσο σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και περιεχομένου, αναλυτικών προγραμμάτων, ανθρώπινου δυναμικού, κατάλληλου παιδαγωγικού πλαισίου για την απρόσκοπτη άσκηση του πολύπλευρου ρόλου μας.

Αντ’ αυτού η νέα σχολική χρονιά, με μεθοδεύσεις εν μέσω καλοκαιριού ακόμα και μιας ημέρας πριν να ηχήσει το «πρώτο κουδούνι», ξεκινά με ένα τεράστιο κύμα συμπτύξεων σε όλη την Ελλάδα. Με αντιεκπαιδευτικές οδηγίες που «βάζουν λουκέτο» σε πάνω από 1600 τμήματα, με τους μαθητές να αναγκάζονται να μετακινούνται σε άλλο σχολείο, ακόμα και σε άλλο δήμο ή και νομό, να κάνουν μάθημα σε τμήματα των 25 ακόμα και 28 ατόμων, σε τάξεις όπου δεν πληρούνται ούτε τα ελάχιστα τ.μ μέτρα για κάθε παιδί που ορίζει ο νόμος.

Την ίδια στιγμή παραμένουν τα κενά σε πολλά σχολεία, οι κακοσυντηρημένες ακόμα και επικίνδυνες κτιριακές υποδομές, η υποχρηματοδότηση και τα άδεια ταμεία των σχολικών μονάδων, οι χιλιάδες περιπλανώμενοι, άστεγοι, κακοπληρωμένοι και απαξιωμένοι από όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις εκπαιδευτικοί. Οι ανάγκες μας δυστυχώς αντιμετωπίζονται ως κόστος, η παιδεία κατηγοριοποιείται και εμπορευματοποιείται, ενώ οι γονείς αναγκάζονται να βάλουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ωστόσο είναι ελπιδοφόρο ότι απέναντι σ’ αυτά τα προβλήματα που φέρουν την υπογραφή μιας συνειδητής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί ορθώνουν το ανάστημά τους και παίρνουν καθημερινά συλλογικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με αιχμή του δόρατος να ανακληθούν οι συγχωνεύσεις και οι καταργήσεις τμημάτων, τομέων, κατευθύνσεων.

Επειδή όλα τα παραπάνω δεν αφήνουν ανέγγιχτο και τον νομό μας, η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Καρδίτσας καλούν την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00, στο Εργατικό Κέντρο, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, με σκοπό την ενημέρωση και τον συντονισμό των κινητοποιήσεων και των διεκδικήσεων για τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας.





 

 ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/9 ΣΤΙΣ 10.30πμ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει το Πανκαρδιτσιώτικο Συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στην κεντρική πλατεία του Παλαμά. Καλεί όλους τους καθηγητές να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο για να ακουστεί δυνατά η φωνή της αλληλεγγύης και της διεκδίκησης.
Απέναντι σε ένα σύστημα και σε ένα πολιτικό προσωπικό που θυσιάζει το λαό στο βωμό του κέρδους και στα μεγάλα συμφέροντα, ντόπια και ξένα, απαιτείται η μέγιστη δυνατή λαϊκή κινητοποίηση.
Δημόσια-δωρεάν παιδεία, σπουδές, υγεία, εισόδημα, εργασία, δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες δέχονται διαχρονικά και ασταμάτητα την επίθεση των κυβερνήσεων του συστήματος. Για να έχουμε σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια, χωράφια, ζωή πρέπει να αγωνιστούμε! Καμιά μοιρολατρία, κανένα σκύψιμο του κεφαλιού. Είναι ανάγκη και χρέος μας να βαδίσουμε μαζικά και οργανωμένα τον δρόμο της αντίστασης και πάλης.
Οι τελευταίες εξελίξεις με τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο τμημάτων -ουσιαστικά σχολικών μονάδων- και η υποχώρηση του μετά τις κινητοποιήσεις μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών δείχνει το δρόμο! Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δε γίνονται!
Από τη μεριά μας σημειώνουμε ότι παρά τις θετικές εξελίξεις για τα σχολεία της Ιτέας, του Προαστίου και της Μαγούλας, στις Λυκειακές τάξεις της Μητρόπολης και στα δυο ΕΠΑΛ της Καρδίτσας (1ο και Εσπερινό) ο κυβερνητικός κόφτης είναι σε ισχύ. Η προσπάθεια του ΥΠΑΙΘ να κρύψει κάποιες λίγες «μεγάλες χοντράδες», μόνο και μόνο για να μην δημιουργηθούν πιο διευρυμένες αντιδράσεις, δεν αναιρεί την γενική κατεύθυνση που έχει μπει: δηλαδή το μαζικό κλείσιμο τμημάτων, τη «σαρδελοποίηση» των μαθητών στις τάξεις, το πέταγμα μαθητών έξω ακόμα και από τα ΕΠΑΛ, που εξακολουθούν να βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα. Δεν παζαρεύουμε τα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων. Κανένα τμήμα να μην καταργηθεί!
Στηρίζουμε τα αιτήματα που έχουν διατυπώσει οι φορείς του Ν. Καρδίτσας για
Πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% για καταστροφές σε σπίτια, ζώα, γεωργικά μηχανήματα.
Πλήρεις αποζημιώσεις σε όλους τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους για την απώλεια της σοδειάς και του εισοδήματός τους.
Εξασφάλιση ανθρώπινης στέγης για όλους όσους έχασαν τα σπίτια τους.
Αυξήσεις στους μισθούς μισθούς των εργαζομένων.
Άμεση αντιπλημμυρική θωράκιση
Για να μείνει ο κόσμος στον τόπο του. Για να μην ξεκληριστεί η μικρομεσαία αγροτιά.
Με αλληλεγγύη και αγώνα θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς την ανασφάλεια και τον φόβο, πότε της πυρκαγιάς και της πλημμύρας και πότε της φτώχειας.
Όχι στον εμπαιγμό και την κοροϊδία της κυβέρνησης. Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!


 Την Πέμπτη 12/9 έγινε η κατάθεση της ομαδικής αίτησης των νεοδιόριστων συναδέλφων του 2020 και του 2021 προς το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για την αυτοδίκαιη μονιμοποίησή τους. Το ΠΥΣΔΕ θα συνεδριάσει την άλλη βδομάδα και θα συζητήσει και το θέμα αυτό.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά, στον αγώνα απέναντι στους εκβιασμούς του Υπουργείου.
Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης
Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων
Ανάκληση όλων των συνδικαλιστικών διώξεων



 Το υπουργείο υποχώρησε...

Ο αγώνας μαθητών γονιών και εκπαιδευτικών είχε θετικό αποτέλεσμα!!!
Διατηρούνται τα ολιγομελή τμήματα της Β’ και Γ’ τάξης του Λυκείου Προαστίου, της Ιτέας, όπως και τα τμήματα στο ημερήσιο Γυμνάσιο – Λυκ. Τάξεις Μαγούλας
Χαμένοι αγώνες είναι μόνο αυτοί που δε γίνονται




 Σήμερα Πέμπτη 12/9 -13μμ, παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΔΕ Καρδίτσας, και κατάθεση των συλλογικών αιτήσεων προς το ΠΥΣΔΕ για τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων (2020 & 2021) συναδέλφων

Με την απόφασή του με αριθμό 1510/2024 το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ακυρώνει την Φ.10.1/1752/6-4-2023 απόφαση της Διευθύντριας της ΔΙΠΕ Δυτικής Αττικής, που ανακάλεσε τις διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης των συναδέλφων/ισσών, οι οποίοι/ες είχαν διοριστεί το 2020. Ουσιαστικά δικαιώνονται άμεσα όλοι/ες οι νεοδιόριστοι/ες συνάδελφοι/ισσες του 2020, αφού το σκεπτικό της εν λόγω απόφασης είναι σαφές και ορίζει ότι όλοι/ες οι συνάδελφοι/ισσες που συμπλήρωσαν τη διετή δόκιμη υπηρεσία τους πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοδικαίως, με βάση τα προβλεπόμενα του άρθρου 40 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα.
Η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αιτιολογημένα θεωρεί αυθαίρετη την ανάκληση των διαπιστωτικών πράξεων και τη σύνδεσή τους με την αξιολόγηση των νεοδιόριστων, τονίζοντας ότι μέχρι τον Αύγουστο του 2022 που εκδόθηκαν δεν είχε ολοκληρωθεί το ρυθμιστικό περιεχόμενο υλοποίησης της εν λόγω διαδικασίας με βάση τον ν. 4823/2021. Η πρώτη Υπουργική Απόφαση με το απαιτούμενο ρυθμιστικό πλαίσιο βγήκε τον Ιανουάριο του 2023 και η επόμενη τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους, χωρίς μάλιστα να εκκινεί σαφώς όλες τις φάσεις της λεγόμενης ατομικής αξιολόγησης. Για τον λόγο αυτόν ανοίγει ο δρόμος για την άμεση δικαίωση και των νεοδιόριστων του 2021.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θα αξιοποιήσει όλα τα μέσα, συνδικαλιστικά και νομικά, στον αγώνα απέναντι στους εκβιασμούς του Υπουργείου.
Ο αγώνας ενάντια στην αξιολόγηση και την κατηγοριοποίηση σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών είναι αγώνας για την υπεράσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.
Κατάργηση όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης
Μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων
Ανάκληση όλων των συνδικαλιστικών διώξεων


 

Κλείνουν τμήματα -κλείνουν σχολεία- Να τους σταματήσουμε!

 Εξορθολογισμός όπως λέμε πριονοκορδέλα.

Κλείνουν τμήματα -κλείνουν σχολεία- Να τους σταματήσουμε!
Κινητοποίηση Τετάρτη 11/9 -12.30μμ στη ΔΔΕ Καρδίτσας
Ασταμάτητα δουλεύει η “πριονοκορδέλα”(εξορθολογισμός σύμφωνα με Μητσοτάκη-Πιερρακάκη) του ΥΠΑΙΘ και των τοπικών διοικήσεων πετσοκόβοντας τμήματα σχολείων. Μετά τη μη έγκριση των 3 από τα 4 ολιγομελή στα ΕΠΑΛ (συγκεκριμένα δύο στο 1ο ΕΠΑΛ (Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών και Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου), και ένα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ (Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων) σειρά πήραν τα Γενικά Λύκεια
Ένα χρόνο μετά τις πλημμύρες του Ντάνιελ κόβονται:
Στο ΓΕΛ Προαστίου στη Γ' ταξη η κατεύθυνση των Ανθρωπιστικών Σπουδών με 5 μαθητές (δύο από την Αγία Τριάδα και υπόλοιποι από Μαραθέα κλπ όλοι πλημμυροπαθείς ).
Στην Ιτέα ουσιαστικά κλείνουν τις Λυκειακές τάξεις καθώς δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Γ' και στη Β' τάξη.
Στη Μαγούλα αντίστοιχα στις Λυκειακές τάξεις δεν εγκρίθηκε η λειτουργία των κατευθύνσεων στη Β' τάξη και στη Γ' τάξη της Οικονομίας και Πληροφορικής.
Στο Λυκείο Λεονταρίου οι 9 μαθητές της Γ' τάξης της Οικονομίας και πληροφορικής αποφασίστηκε να μετακινηθούν στους Σοφάδες (μάλιστα μαθητής διαμένει στη Ρεντίνα ένω άλλοι μαθητές απο Εκκάρα και Ασημοχώρι θα προτιμήσουν να πάνε στα σχολεία του Δομοκού ή του Νέου Μοναστηρίου).
Ξαναθυμίζουμε ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων, που δεν εγκρίθηκαν θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο σε άλλη πόλη(!) ή σε άλλο ωράριο(!) για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα ειδικότητας, που επιθυμούν. Ειδικά για το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, οι συγκεκριμένοι μαθητές, οι περισσότεροι είναι ενήλικες, εργαζόμενοι που συντηρούν τις οικογένειές τους και θα πρέπει να μετακομίσουν σε Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. άλλου νομού(!), προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν, να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση, για να ασκούν το επάγγελμά τους.
Δεν θα αποδεχτούμε σαν κανονικότητα και εξορθολογισμό τη βαρβαρότητα που σημαίνουν τα κλεισίματα τμημάτων και σχολείων
Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας καλεί σε ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ κινητοποιήσεων! Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές πρέπει να τους σταματήσουμε
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Καμιά συγχώνευση τμημάτων
Κανένα κλείσιμο σχολείου
Καμιά μετακίνηση μαθητή ή εκπαιδευτικού
Κινητοποίηση Τετάρτη 11/9 -12.30μμ στη ΔΔΕ Καρδίτσας

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ


Μετά από χρόνια αδιοριστίας, θυσιών και κόπων ήρθε η ώρα του διορισμού. 23 εκπαιδευτικοί διορίστηκαν στην Καρδίτσα. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας εύχεται σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες καλή σχολικη χρονιά με δύναμη και υγεία!
Συνάδελφε/ισσα νεοδιόριστε/η,
Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε να επιβιώσουμε με τους πενιχρούς μισθούς μας απέναντι στην ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια και τους υπέρογκους λογαριασμούς. Οι νεοδιόριστοι με μισθό που ξεκινάει από 776 ευρώ οδηγούνται σε πολλαπλά αδιέξοδα. Παλεύουμε για να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης για την στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων και καλούμε όλο τον κλάδο να συλλογικοποιήσουμε τους αγώνες μας για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.
Παράλληλα συνεχίζεται και η επίθεση στην εκπαίδευση. Βασικό εργαλείο για την επίθεση είναι η αξιολόγηση ως μοχλός χειραγώγησης, τρομοκράτησης και πειθάρχησης εκπαιδευτικών και μαθητών. Έχουμε δει τη δραματική αλλαγή που έχει φέρει η προσπάθεια εφαρμογής της στο εργασιακό και σχολικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια. Έτσι το ΥΠΑΙΘΑ έχει συνδέσει τη μονιμοποίηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών με την αξιολόγηση. Γι’ αυτό και είναι αναγκαία η συγκρότηση του κλάδου στην κατεύθυνση του συλλογικού αγώνα. Διεκδικούμε την ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ όλων των νεοδιόριστων.
Καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους/φισσες, να συσπειρωθούν στο σωματείο μας, να γραφτούν μέλη στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας, να συμμετέχουν ενεργά στη ζωή και τη δράση του σωματείου. Για όλα τα ζητήματα που απασχολούν να μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή με τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.



Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Συνέχιση της απεργίας – αποχής από την ατομική αξιολόγηση και των στάσεων εργασίας.



Η δήλωση συμμετοχής στην απεργία-αποχή την οποία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 15/7/2024 κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΟΛΜΕ είναι σε ισχύ. Επίσης το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε την προκήρυξη στάσεων εργασίας από την Πέμπτη 5/9 έως και την Παρασκευή 4/10/2024 στο πλαίσιο της απόφασης της ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ (11/2/2023)
ΔΗΛΩΣΗ
Με την παρούσα δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία- αποχή που έχει προκηρύξει από 15/7/2024 η ΑΔΕΔΥ, από κάθε ενέργεια που συνδέεται με το σύστημα αξιολόγησης, το οποίο προωθείται εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας,
Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και πιο συγκεκριμένα από τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο 4823/21 καθώς και από την Υπουργική Απόφαση υπ’αριθμ.9950/ΓΔ5 -ΦΕΚ 388/27-1-2023 «Ρύθμιση ειδικότερων και λεπτομερειακών
θεμάτων σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τη διαδικασία διενέργειάς της» και σχετίζονται με όλα τα εξωδιδακτικά καθήκοντα σχετικά με
την ατομική αξιολόγηση (συναντήσεις με Συμβούλους Εκπαίδευσης, ενημέρωση ατομικού φακέλου, κατάθεση έκθεσης αυτοαξιολόγησης κ.τ.λ.).
ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ 5/9 ΕΩΣ ΚΑΙ 4/10/2024
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, σε υλοποίηση της απόφασης της ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ (11-02-23), προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας για την πρώτη ή τη δεύτερη βάρδια εργασίας από Πέμπτη 5/9 έως και Παρασκευή 4/10/2024 στο πλαίσιο της αποτροπής της υλοποίησης του ν.4823/21 και της ΥΑ 9950/ΓΔ5/27-01-23 (παρακολούθηση μαθημάτων από αξιολογητές κλπ).



ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΕΘ



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Σάββατο 7 Σεπτέμβρη
ώρα 18:00, Άγαλμα Βενιζέλου, Θεσσαλονίκη
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας εκφράζει τη στήριξή του στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ το Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου 2024, στις 18:00, στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν για την ανάδειξη των αιτημάτων τους και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους ενάντια στην ακρίβεια και τις αντεργατικές πολιτικές.
Για τη μετάβαση στη Θεσσαλονίκη το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Καρδίτσας θα μισθώσει λεωφορείο. Η αναχώρηση του λεωφορείου θα γίνει στις 10:00 π.μ. το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 από το εμπορικό κέντρο. Δηλώστε συμμετοχή (ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΚΙΝΗΤΟ) στα τηλέφωνα 6977615057(Φυτσιλής Αλέξης), 6944432456 (Δημόπουλος Στέφανος).
Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ γίνεται κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες για τους εργαζόμενους, Οι πολεμικοί κίνδυνοι αυξάνονται, η ακρίβεια και η φτωχοποίηση τσακίζουν τον λαό ενώ η κυβέρνηση με την πολιτική της προσπαθεί να διαλύσει κάθε δικαίωμα στις ζωές μας.
Οι εκπαιδευτικοί παλεύουμε να επιβιώσουμε με τους πενιχρούς μισθούς μας απέναντι στην ακρίβεια, τα απλησίαστα ενοίκια και τους υπέρογκους λογαριασμούς. Πολλοί συνάδελφοί μας αναπληρωτές στην ανεργία, άλλοι με μια βαλίτσα στο χέρι γυρνούν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Μένει πολύς ΜΗΝΑΣ στο τέλος του μισθού.
Σ’ αυτό το πλαίσιο συνεχίζεται και η επίθεση στην εκπαίδευση. Βασικό εργαλείο για την επίθεση είναι η αξιολόγηση ως μοχλός χειραγώγησης, τρομοκράτησης και πειθάρχησης εκπαιδευτικών και μαθητών. Έχουμε δει τη δραματική αλλαγή που έχει φέρει η προσπάθεια εφαρμογής της στο εργασιακό και σχολικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια από το ΥΠΑΙΘΑ. Από τη μία το σύστημα θέλει τους εκπαιδευτικούς «σκυφτούς» χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Από την άλλη για τους μαθητές επιφυλάσσει ένα σωρό φραγμούς χτυπώντας το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση. Χιλιάδες ήταν και φέτος οι τελειόφοιτοι που πετάχτηκαν εκτός σχολών. Συνέβαλε καθοριστικά σ αυτό και η φετινή «σφαγή» στις Πανελλαδικές. Η νέα σχολική χρονιά επίσης ξεκινάει με εκατοντάδες συμπτύξεις και καταργήσεις τμημάτων .
Ταυτόχρονα το σύστημα και η κυβέρνηση σέρνει στα πειθαρχικά όποιον αντιστέκεται! Μπαράζ συνδικαλιστικών διώξεων που ξεκίνησαν από τον Πειραιά και την Αττική και τώρα επεκτείνονται σε όλη την Ελλάδα (Κιλκίς, Θεσσαλονίκη, κ.α.) προσπαθώντας να κάμψουν το ηθικό όσων αντιστέκονται στην αξιολόγηση!
1Η συγκέντρωση στη ΔΕΘ δίνει τη δυνατότητα να εκδηλωθεί μαζικά η αντίσταση στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, να ενωθούν όλες οι φωνές υπεράσπισης των δικαιωμάτων στην παιδεία, στην υγεία, στο εισόδημα, στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, στη ζωή!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

Να εγκριθούν τώρα όλα τα λεγόμενα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ της Καρδίτσας

 

Το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς συμπίπτει με την μη έγκριση εκατοντάδων ολιγομελών τμημάτων τομέων και ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ σε όλη τη χώρα. Σε κάποιες περιοχές το “κόψιμο” τμημάτων, τομέων και ειδικοτήτων είναι σαρωτικό οδηγώντας ακόμα και σε κλείσιμο σχολείων.
Μέσα σ’ αυτά και 4 στην Καρδίτσα που αφορούν ειδικότητες της Γ' τάξης. Συγκεκριμένα δύο στο 1ο ΕΠΑΛ (Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών και Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου), ένα στο 2ο ΕΠΑΛ (Τεχνικός Ζωικής Παραγωγής) και ένα στο Εσπερινό ΕΠΑΛ (Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων).
Να σημειώσουμε ότι εκτός από τους ήδη εγγεγραμμένους σ΄ αυτά τα τμήματα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να εγγραφούν, αρκετοί μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους.
Οι μαθητές των ολιγομελών τμημάτων, που δε θα εγκριθούν, θα πρέπει να βρουν άλλο σχολείο σε άλλη πόλη(!) ή σε άλλο ωράριο(!) για να συνεχίσουν στο αντίστοιχο τμήμα ειδικότητας, που επιθυμούν. Διαφορετικά καλούνται να φοιτήσουν σε κάποιο άλλο τμήμα του ίδιου σχολείου ακόμα και αν δεν το επιθυμούν.
Ειδικά για το Εσπερινό ΕΠΑΛ για την ειδικότητα Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, οι συγκεκριμένοι μαθητές, στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι ενήλικες, εργαζόμενοι που συντηρούν τις οικογένειές τους και θα πρέπει να μετακομίσουν σε Εσπερινό ΕΠΑΛ άλλου νομού(!), προκειμένου να παρακολουθήσουν την ειδικότητα που επιθυμούν και να εξασφαλίσουν την πιστοποίηση για να ασκούν το επάγγελμά τους.
Στην περίπτωση που δεν εγκριθούν τα συγκεκριμένα ολιγομελή, το Υπουργείο Παιδείας θα είναι υπόλογο στους μαθητές και όχι μόνο γιατί τους αφαιρεί το δικαίωμα να επιλέξουν που και τι θα σπουδάσουν.
Απαιτούμε:
Να εγκριθούν τώρα όλα τα ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ
Να μην κλείσει κανένα τμήμα ειδικοτήτων και τομέων στα ΕΠΑΛ και να μείνουν ανοιχτά για εγγραφές και το Σεπτέμβριο για να μπορούν να τα επιλέγουν οι μαθητές.
Καμία μετακίνηση μαθητών – εκπαιδευτικών.



 Από την "υποδοχή" Μητσοτάκη, Γεωργιάδη κλπ στον Παλαμά...