ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ -
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

            Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και στα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου της περιόδου 2017-2018 μπροστά στη δίκη (έχει οριστεί για τις 3/3/2022) που προκάλεσε σε βάρος τους η εταιρία τηλεφωνικού καταλόγου στην Καλλιθέα Αττικής VresNET για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση.

            Το «έγκλημα» που διέπραξε το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης τον Μάριο του 2018 ήταν ότι εξέδωσε ψήφισμα αλληλεγγύης σε εργαζόμενη, την οποία η εταιρία VresNET απέλυσε, παρ’ ότι αυτή βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της!!! Ψήφισμα, που φυσικά συμπεριλάμβανε και όσους συναδέλφους της συμπαραστάθηκαν και οι οποίοι επίσης μηνύθηκαν από τον εργοδότη. Η τότε μήνυση της εταιρίας είχε ως αποτέλεσμα και τη σύλληψη της προέδρου και του αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ!!!

            Το θράσος της εν λόγω εταιρίας είναι τόσο μεγάλο που συνεχίζει τη δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ, παρόλο που η εργαζόμενη, που είχε απολύσει, δικαιώθηκε δικαστικά ! Το θράσος αυτό, και τότε και τώρα, εκφράζει το όργιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, η οποία θέλει να επιβάλλει κλίμα τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Στόχος της επίθεσης αυτής είναι να φιμώσει τα σωματεία, να επιβάλλει την απόλυτη «σιωπή» των εργαζόμενων και της οργανωμένης τους έκφρασης, μπροστά στην αντιδραστική επίθεση που δέχονται. Η δίωξη σε βάρος των μελών του ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης πάει χέρι-χέρι με όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που προωθείται με το νόμο Χατζηδάκη.

Υπερασπιζόμαστε την ίδια την ουσία ύπαρξης και συγκρότησης σωματείων και το αναφαίρετο δικαίωμά τους να εκφράζουν την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, όχι μόνο στους εργαζόμενους που ανήκουν σε αυτά, αλλά και σε κάθε εργάτη-εργαζόμενο που καταπατώνται τα δικαιώματά τους. Πολύ περισσότερο που στην περίπτωση της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης εκφράστηκε η αλληλεγγύη σε εργαζόμενη που απολύθηκε ενώ ήταν έγκυος. Είναι αντιδημοκρατική και αντεργατική πρόκληση να διώκεται η αλληλεγγύη σε μια εργαζόμενη που δικαιώθηκε από έναν εργοδότη που καταδικάστηκε. Στο πρόσωπο των συναδέλφων που αποτελούσαν το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το 2018 δικάζεται το ίδιο το σωματείο και η συνδικαλιστική ελευθερία.

Ζητάμε να σταματήσει κάθε δίωξη και να απαλλαγούν από κάθε κατηγορία οι 9 συνάδελφοι του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης το 2018. Καλούμε τα σωματεία, κάθε φορέα του εργατικού κινήματος, κάθε εργαζόμενο και εργαζόμενη να σταθούν δίπλα στην Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Η ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

ΑΠΑΛΛΑΓΗ του Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ!