ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΘΕΜΑ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ


Το ΔΣ της ΕΛΜΕ ομόφωνα αποφάσισε ότι υποστηρίζει τη χρήση ανανεώσιμων μορφών ενέργειας και αντιμετωπίζει θετικά την πιλοτική εφαρμογή φωτοβολταϊκών συστημάτων σε σχολεία του νομού. Εκφράζουμε όμως την αντίθεσή μας στην προσπάθεια του Δήμου Καρδίτσας να εκμισθώσει τις οροφές σχολείων της πόλης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων .

Ο Δήμος Καρδίτσας επιχειρεί να εκμισθώσει και μάλιστα για 20 χρόνια σχολικούς χώρους σε ιδιώτες παρέχοντας τους απλόχερα τη δυνατότητα να αποκομίσουν τεράστια κέρδη. Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στη λογική των ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα) της λειτουργίας και των χώρων εκπαίδευσης των σχολείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με την λογική του κέρδους. Ο χώρος του σχολείου γίνεται αντικείμενο εμπορικής εκμετάλλευσης και δίνεται με αντιπαροχή.

Απαιτούμε από τη δημοτική αρχή της πόλης μας να σταματήσει τώρα τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες σε βάρος του δημόσιου σχολείου. Τα σχολεία δεν εκχωρούνται σε κανέναν ιδιώτη. Καλούμε εκπαιδευτικούς, συλλόγους γονέων και μαθητές να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά για να αποτραπεί η εμπορευματοποίηση και η ιδιωτικοποίηση των σχολείων.


το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας