ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

ΘΕΜΑ: ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Από την Δευτέρα 2/2/2009 ξεκίνησε η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης στον Δήμο Καρδίτσας. Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ συζήτησε το ζήτημα αυτό που ενδιαφέρει όλους του πολίτες της Καρδίτσας (και όχι μόνο) και αποφάσισε ότι:

α) Η ελεγχόμενη στάθμευση αποτελεί φοροεισπραχτικό μέτρο και όχι μέτρο διευκόλυνσης της κυκλοφορίας. Ειδικότερα στην σημερινή οικονομική συγκυρία της Καρδίτσας που χαρακτηρίζεται από μεγάλη ανεργία και μικρά εισοδήματα, το μέτρο αυτό επιδεινώνει την ήδη άσχημη οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών που ζουν στο κέντρο και επαγγελματιών.

β) Η σύμβαση με την εταιρεία συμφερόντων ΕΜΠ είναι αποικιοκρατική και απαράδεκτη. Η εταιρία αυτή εισπράττει τεράστια ποσά που θα μπορούσαν να διατεθούν για την υλοποίηση μέτρων βελτίωσης της κυκλοφορίας στην πόλη (πχ αγορά χώρων στάθμευσης, κατασκευή νέων ποδηλατοδρόμων κλπ)

γ) Η ελεγχόμενη στάθμευση εφαρμόζεται ξεκομμένα από την συνολική αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, ενός σύνθετου προβλήματος που περιλαμβάνει μέτρα για την κίνηση αυτοκινήτων, ποδηλάτων, πεζών, ατόμων ΑΜΕΑ, χώρων στάθμευσης κλπ.

Καλούμε τη δημοτική αρχή της πόλης μας να σταματήσει τώρα την εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης.

το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας