ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

 

Τρίτη 10/5 - Γενική Συνέλευση στις 7μμ στην αυλή του Εσπερινού σχολείου

Τετάρτη 11/5- συγκέντρωση 1μμ στην Κεντρική πλατεία

Πανελλαδική κινητοποίηση - στάση εργασίας (12-2)

για τράπεζα θεμάτων, ΕΒΕ και μείωση της ύλης

         

Συνάδελφοι

          Τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην υλοποίηση μέτρων που ο κλάδος έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του.

          Στις 18/5 θα διεξαχθούν οι εξετάσεις της λεγόμενης “Ελληνικής PISA”, ενώ στο τέλος του μήνα ξεκινούν οι εξετάσεις (Α' και Β' Λυκείου) με εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και αργότερα οι Πανελλαδικές. 

Το συνδικαλιστικό κίνημα με συνεχείς παρεμβάσεις του όλο το προηγούμενο διάστημα, είχε θέσει επιτακτικά στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αναγκαιότητα για μείωση της ύλης και μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ καθώς και την αντίθεσή του στις εξετάσεις PISA.

          Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις ο κλάδος είναι ανάγκη να συζητήσει και να αποφασίσει συλλογικά, αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση  της ΕΛΜΕ Καρδίτσας την Τρίτη 10/5 στις 7μμ στην αυλή του Εσπερινού σχολείου.

          Επίσης, το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί πανελλαδική κινητοποίηση στις 11 Μαΐου με αιτήματα την άμεση περικοπή της εξεταστέας ύλης σε όλες τις τάξεις και τη μη εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων και της ΕΒΕ. Για το λόγο αυτό κήρυξε 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (12πμ-2μμ).

Καλούμε τους συναδέλφους στη συγκέντρωση την Τετάρτη 11/5 στις 1μμ στην Κεντρική πλατεία.