ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΟ 3Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας μετά την 10μηνη και πλέον καθυστέρηση τοποθέτησης Δ/ντή στο 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας (συνταξιοδότηση πρώην Δ/ντή ) αποφάσισε να καταγγείλει την μεθόδευση της διοίκησης της Εκπαίδευσης που επιμένει να μην καλύπτει την κενή διευθυντική θέση στο παραπάνω σχολείο.
Παράλληλα, ενώ αναμένονταν η επικύρωση της απόφασης του υπηρεσιακού συμβουλίου από τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας, ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, συγκάλεσε νέο υπηρεσιακό συμβούλιο με ελλιπή σύνθεση και με παρόντες μόνο τους υπηρεσιακούς παράγοντες, (χωρίς την συμμετοχή των δύο αιρετών εκπροσώπων του κλάδου), με σκοπό την ανατροπή της προηγούμενης νόμιμης απόφασης του ΠΥΣΔΕ.
Σας γνωρίζουμε ότι με προηγούμενα έγγραφα της, προς τον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας, την ΟΛΜΕ τον Υπουργό και τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας, η ΕΛΜΕ Καρδίτσας ζήτησε την άμεση εφαρμογή της απόφασης του θεσμοθετημένου οργάνου για την τοποθέτηση Δ/ντή στο 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας.
Θεωρούμε ανεπίτρεπτη την κωλυσιεργία του Περιφερειακού Δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας και ασυμβίβαστη με την εκ του νόμου υποχρέωση του να επικυρώσει την απόφαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας.
Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΕΠΘ να παρέμβει στον Περιφερειακό Δ/ντή Εκπ/σης Θεσσαλίας, ώστε να επικυρώσει άμεσα τη νόμιμη απόφαση του ΠΥΣΔΕ, για να αποκτήσει επιτέλους το 3ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας τον διευθυντή του.

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ