ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αρχή άνδρα δείκνυσι

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αποφάσισε να καταγγείλει την πρωτοφανή ενέργεια του συνδικαλιστή και Αιρετού εκπροσώπου στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Γαλάνη Βασιλείου, να διώξει ποινικά τους παρακάτω συναδέλφους μας εκπαιδευτικούς: 1) Σίσκο Αθανάσιο, Αιρετό στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας,
2) Παππά Σωκράτη, Αναπληρωτή Αιρετό στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας και Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας, 3) Πράντζου Κωνσταντίνα, Προϊσταμένη του Γραφείου Δ/θμιας Εκπ/σης.
Η ενέργεια αυτή προέκυψε ως αποτέλεσμα της πράξης πρότασης του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας (που υιοθέτησε η ΕΛΜΕ Καρδίτσας και η ΟΛΜΕ), για τοποθέτηση διευθυντή στο 3ο Λύκειο Καρδίτσας. Τη θέση αυτή διεκδικούσε και ο μηνυτής σε δεύτερο επίπεδο.
Τέτοιου είδους ενέργειες επιχειρούν να χειραγωγήσουν το ρόλο των συναδέλφων συνδικαλιστών και να ποινικοποιήσουν την ελεύθερη δράση τους στα όργανα διοίκησης.
Η ΕΛΜΕ είναι αντίθετη σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των συναδέλφων εκπαιδευτικών που υπηρετούν επί σειρά ετών τα συμφέροντα του κλάδου. Το γεγονός αυτό δεν έχει προηγούμενο στη συνδικαλιστική ιστορία του νομού μας και της χώρας.
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ενέργεια του Αιρετού του ΠΥΣΔΕ και μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ , ο οποίος τολμά και μηνύει τους συναδέλφους (απίστευτο- ως Αιρετός είναι και ο ίδιος αξιολογητής) σε έναν κατεξοχήν χώρο Δημοκρατίας και ιδεών όπως αυτός της εκπαίδευσης.
Η ενέργειά του αυτή είναι ενδεικτική της αντίληψής του για τους εκπαιδευτικούς και τα συνδικαλιστικά μας όργανα.
Στηρίζουμε τους συναδέλφους και θυμίζουμε ότι τέτοιες πράξεις έχουν απέναντί τους σύσσωμο τον μαχόμενο κόσμο της εκπαίδευσης. Ο δικαστικός αγώνας των συναδέλφων θα καλυφθεί οικονομικά με έξοδα της ΕΛΜΕ και ζητήθηκε από την ΟΛΜΕ να καλύψει νομικά τους συναδέλφους.
Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
α.α.
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ