Η ΣΕΛΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Καταγγέλλουμε το νέο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ που συντελείται στη Γάζα. Οι δολοφονικές αεροπορικές επιδρομές τη Ισραηλινού στρατού έχουν ως αποτέλεσμα πάνω από 380 νεκρούς -άμαχους και γυναικόπαιδα- χιλιάδες τραυματίες και τεράστιες καταστροφές βασικών υποδομών.

Η νέα θηριωδία στοχεύει στη συντριβή του Παλαιστινιακού αγώνα για λευτεριά και ανεξαρτησία και την επιβολή -ακόμα και με όρους γενοκτονίας - της απόλυτης κυριαρχίας του κράτους του Ισραήλ, σε όλα τα Παλαιστινιακά εδάφη.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση του ΟΗΕ, που επιμένει να κρατά ίσες αποστάσεις απέναντι στο θύμα και στο θύτη, τις ΗΠΑ και ΕΕ, που κάνουν λόγο για «δυσανάλογη βία»

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση, να αποσύρει τη μονάδα του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που βρίσκεται στη θάλασσα του Λιβάνου για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων στην περιοχή.

Η νέα αιματηρή δοκιμασία του λαού της Παλαιστίνης ο αγώνας τους ενάντια στο κράτος του Ισραήλ και τον ιμπεριαλισμό, οι ευρύτεροι κίνδυνοι που προδιαγράφονται, πρέπει να σημάνουν συναγερμό αλληλεγγύης, μαζικής αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής πάλης σε όλους τους λαούς!

Ο λαός μας και η αγωνιζόμενη νεολαία της χώρας μας, πρέπει να πρωτοστατήσουν σ’ αυτή την πάλη, γιατί είναι η πάλη που εκφράζει τα δικά τους συμφέροντα, τη δική τους προοπτική.

· Να σταματήσουν άμεσα οι επιδρομές του Ισραήλ,
· Να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας.

Καρδίτσα 29/ 12 / 2008
Το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας