ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Σάββατο 11 Μαΐου 2024

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ

 

Συνάδελφοι

            Ενόψει των τοποθετήσεων σε οργανικές θέσεις (από μετάθεση, βελτίωση κ.λπ.) σας ενημερώνουμε ότι το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας από πέρυσι έλαβε ομόφωνα την απόφαση να σταματήσει στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας η αντιφατική συνθήκη από τη μια να υπάρχουν οργανικά κενά και από την άλλη συνάδελφοι να βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ.

            Αυτή η πρακτική δημιουργεί περιθώρια για “εξυπηρετήσεις”, σε αντίθεση με την αναγκαιότητα της ισονομίας και διαφάνειας για όλους τους συναδέλφους. Πολύ περισσότερο που αυτή η κατάσταση στρεβλώνει τη διαδικασία των υπηρεσιακών μεταβολών γιατί αποκρύπτει κενά για μεταθέσεις και μαζικούς διορισμούς.

            Με παρέμβαση μας στο ΠΥΣΔΕ ζητήσαμε από την προηγούμενη χρονιά να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις και να μπει τέλος στο φαινόμενο να υπάρχουν οργανικά κενά και ταυτόχρονα εκπαιδευτικοί στην διάθεση.

            Επισημαίνουμε ότι δεν υποχρεούνται οι συνάδελφοι που είναι στην διάθεση του ΠΥΣΔΕ να υπηρετήσουν την οργανική αυτή και φυσικά δικαιούνται να αιτηθούν απόσπασης εντός του ΠΥΣΔΕ σε λειτουργικά κενά.