ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Η Εργατική Πρωτομαγιά αποτελεί οδηγό υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στις ελευθερίες, στη ζωή,

 



ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10.30πμ ΚΕΝΤΡΙΚΉ ΠΛΑΤΕΊΑ

 

Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω
(…) για των ψαράδων τον ωκεανό,
για το ψωμί των παιδικών μας αηδονιών,
και για την αγροτιά και για τ’ αλεύρι μας,
τη θάλασσα, το ρόδο και το στάχυ,
τους σπουδαστές, τους ναύτες, τους φαντάρους,
για όλους τους λαούς σ’ όλους τους τόπους,
για τη λυτρωτική τη θέληση
των πορφυρών λαβάρων της αυγής.
Πάλεψε πλάι μου, κι εγώ θα σου χαρίσω τα όπλα όλα της ποίησής μου…

Πάμπλο Νερούδα: «Εγώ θα μείνω με τους εργάτες να τραγουδήσω»

 

138 χρόνια μετά την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών του Σικάγο και η Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζει, να εμπνέει τους αγώνες του κόσμου της εργασίας.

 

Σήμερα, οι εργαζόμενοι βρίσκονται στη μέγγενη μιας πολιτικής που συνθλίβει εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, διαλύει υγεία, παιδεία και όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις για να φέρει στη θέση τους το «λιγότερο κοινωνικό κράτος», «λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους», τη «λιγότερη ζωή για το λαό». Η ακρίβεια σε συνάρτηση με τους καθηλωμένους πάνω από 10 χρόνια μισθούς πείνας, μας οδηγούν σε καθεστώς ακόμα μεγαλύτερης φτώχειας. Στο στόχαστρο και κάθε συνδικαλιστική δράση. Με τρομοκρατία και καταστολή επιχειρείται να μπουν στο γύψο τα σωματεία.Προωθούν την κοινωνική εξαθλίωση και απειλούν τους λαούς με ένα γενικευμένο πολεμικό μακελειό!

 

Αντίστοιχες εξελίξεις συμβαίνουν και στο χώρο της εκπαίδευσης. Εξελίξεις που συμπυκνώνονται στην ύψωση φραγμών στις σπουδές των μαθητών, την ένταση των κοινωνικών ανισοτήτων, στη βύθιση δικαιωμάτων στο δημόσιο σχολείο, κατασκευάζοντας ένα σχολείο των λίγων και εκλεκτών, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης το σχολείο της κατηγοριοποίησης και της χειραγώγησης εκπαιδευτικών.

 

Στις σημερινές συνθήκες, που κατακτήσεις και δικαιώματα ξεθεμελιώνονται, η συλλογική μνήμη επιστρέφει στη ματωμένη πρωτομαγιά του 1886, μέρα-σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

 

·        ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

 

·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

·      ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

·      ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

·      ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ – ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ

·      ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ

 

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.