ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

 

2+1  λόγοι για να ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ την Παρασκευή 8 Μάρτη και
να συμμετέχουμε στη συγκέντρωση στις 12μμ στην κεντρική πλατεία.


 

 

 

            Την Παρασκευή 8/3 οι εκπαιδευτικοί απεργούμε. Έχει κηρυχτεί 3ωρη στάση από την ΑΔΕΔΥ και 3ωρη στάση από την ΟΛΜΕ. Για 2 επίκαιρους εκπαιδευτικούς λόγους που έρχονται να επιβαρύνουν την ήδη πιεστική και εξαντλητική σχολική καθημερινότητα και το ΥΠΑΙΘΑ εξαγγέλλει το επόμενο διάστημα νέα αντιδραστικά μέτρα.

 

            1ος λόγος: Η ψήφιση την Παρασκευή του νόμου για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά και τη λειτουργία των Δημόσιων ΑΕΙ Η κυβέρνηση με περισσή ευελιξία παρακάμπτει το άρθρο 16 του Συντάγματος και δίνει ένα σημαντικό χτύπημα στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Παρά την προσπάθειά της να συσκοτίσει την απλή αλήθεια, δεν μπορεί να κρύψει  ότι η ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων (ή καλύτερα, κάτι σαν Πανεπιστήμια) στοχεύει βασικά στην περικύκλωση των δημόσιων Πανεπιστημίων με πλήθος από ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια (δίδακτρα, πληρωμή βιβλίων), αλλά και στον εξοβελισμό του κινήματος και της αμφισβήτησης.

 

            Είναι ανάγκη και υποχρέωση των εκπαιδευτικών να διεκδικήσουν μαζί με τη νεολαία το δικαίωμα στις δωρεάν σπουδές στα πανεπιστήμια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών χωρίς δίδακτρα και δάνεια. Να τους παρέχεται γνώση-παιδεία και όχι κατάρτιση και δεξιότητες. Πτυχία με ενιαία επαγγελματικά δικαιώματα, που θα τους επιτρέπουν να δουλεύουν και όχι να μεταναστεύουν ή να οδηγούνται στην ανεργία και στη μισο-απασχόληση.

 

            2ος λόγος: Η ποινικοποίηση της απεργίας-αποχής (των ΟΛΜΕ-ΔΟΕ αρχικά και τώρα της ΑΔΕΔΥ) από την ατομική αξιολόγηση.  Οι απανωτές ποινικοποιήσεις της απεργίας – αποχής πάνε χέρι χέρι με την ποινικοποίηση των φοιτητικών αγώνων και με την υστερία των συνδικαλιστικών και πολιτικών διώξεων των εκπαιδευτικών. Παλεύουμε να μπει φραγμός στους εκφοβισμούς, στην τρομοκράτηση και στις διώξεις των εκπαιδευτικών που στόχο έχουν να σκύψουμε το κεφάλι, γιατί...  δάσκαλος σκυφτός αμόρφωτος λαός.

           

            Να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Παρασκευή 8/3 στις 7μμ στο Εσπερινό Γυμνάσιο. Για να αποφασίσουμε την επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής. Οι αποφάσεις -προτάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης θα μεταφερθούν στη συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ της χώρας το Σάββατο 9/3 στην Αθήνα.

 

            Ο 3ος λόγος δεν είναι εκπαιδευτικός. Η 8η Μαρτίου έχει αναδειχθεί ως μέρα-ορόσημο για το γυναικείο ζήτημα. Η μέρα αυτή υπάρχει για να μας θυμίζει ότι η γυναίκα αγωνίζεται ενάντια στις ανισότητες, την έμφυλη βία, την καταπίεση, και τον καθημερινό και θεσμικό σεξισμό. Με αφορμή την 8η Μαρτίου, να απαιτήσουμε τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από στερεότυπα και διακρίσεις λόγω φύλου. Είναι ανάγκη να σταματήσει η βία κατά των γυναικών, ο σεξισμός, η διαφορετική αντιμετώπιση τους στους χώρους εργασίας, οτιδήποτε συνιστά διάκριση.

 

            Στις 8 Μάρτη διαδηλώνουμε για όλες τις γυναίκες στην Ελλάδα και στον κόσμο που δεν έχουν φωνή, τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, τις γυναίκες- θύματα trafficking και κάθε γυναίκα που υφίσταται βία, διακρίσεις και κοινωνικό αποκλεισμό. Αφιερώνουμε τον φετινό εορτασμό στις γυναίκες της Παλαιστίνης που είναι αυτές και τα παιδιά τους τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου.

 

           

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ  ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΗΝ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8/3 -12μμ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 

 ΦΟΙΤΗΤΕΣ – ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ

ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ

 

Η ΓΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΟ - ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

·      ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

·      ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

·      ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ - ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΟΝΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΣΕΠ

·      ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

Πανεκπαιδευτικό Μέτωπο για Σπουδές - Δουλειά - Ζωή με δικαιώματα