ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

 



Νίκος Τεμπονέρας. Η θυσία του εμπνέει τους αγώνες που έρχονται

Για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, χωρίς ταξικούς διαχωρισμούς και διακρίσεις

33 χρόνια πέρασαν από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα και το αίμα του συνεχίζει να ποτίζει τους καρπούς των αγώνων που φύτεψε ο ίδιος και ο αγωνιζόμενος λαός της εποχής του.

33 χρόνια πέρασαν από το βράδυ εκείνο που οι τραμπούκοι της ΟΝΝΕΔ κάρφωσαν στο κεφάλι του το λοστό νομίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα έβαζαν τέλος στις μαχητικές μαθητικές καταλήψεις.

33 χρόνια πέρασαν και με την ίδια βία που έδειξε το σύστημα απέναντι σε ένα κίνημα που διεκδικούσε, συνεχίζει στις ημέρες μας την βάρβαρη πολιτική του απέναντι στον ελληνικό λαό.

Σήμερα, ο λαός μας βρίσκονται στη μέγγενη μιας πολιτικής ακραία αντιλαϊκής, που συνθλίβει εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα, ξεπουλά το δημόσιο πλούτο, διαλύει υγεία, παιδεία και όλες τις κοινωνικές κατακτήσεις για να φέρει στη θέση τους το «λιγότερο κοινωνικό κράτος», «λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους», τη «λιγότερη ζωή για το λαό».

Στην εκπαίδευση η κυβέρνηση επιτίθεται στη δημόσια και δωρεάν παιδεία εξαγγέλλοντας την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, υψώνοντας φραγμούς στις σπουδές των μαθητών, κατασκευάζοντας ένα σχολείο των λίγων και εκλεκτών, των δεξιοτήτων, της κατακερματισμένης γνώσης και πληροφορίας, με τεράστια κενά εκπαιδευτικών, το σχολείο της κατηγοριοποίησης, και της αξιολόγησης-χειραγώγησης των εκπαιδευτικών. Στο στόχαστρο και κάθε συνδικαλιστική δράση που επιδιώκει να καταστείλει τους αγώνες και να βάλει στο γύψο τα συνδικάτα.

Η 9η του Γενάρη 2024 σηματοδοτεί την αναγκαιότητα να συγκρουστούμε με την παραίτηση, τον «ωχαδερφισμό» και τη μοιρολατρία. Να πάρουμε τις τύχες και την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Τώρα είναι ακόμα μεγαλύτερη η ανάγκη να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία των αγώνων, να διατηρήσουμε σταθερά το νήμα των αξιών της αλληλεγγύης, της ενότητας, της αξιοπρέπειας. Να συνεχίσουμε αποφασιστικά στο δρόμο του αγώνα.

Ο Νίκος Τεμπονέρας ΖΕΙ, στους αγώνες του λαού και της νεολαίας

  • για ένα δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.
  • για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών.
  • για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα και ελευθερίες.

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς μας!