ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

! Να μπει τέρμα στην αδικία!

 Τροποποίηση εγκυκλίου μεταθέσεων Μουσικών Σχολείων

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας έγινε αποδέκτης επιστολής-αιτήματος, με θέμα «Τροποποίηση εγκυκλίου μεταθέσεων Μουσικών Σχολείων», η οποία συντάχτηκε από καθηγητές μουσικής και γενικής εκπαίδευση, που υπηρετούν στα Μουσικά Σχολεία όλης της χώρας.

Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί μουσικοί υφίστανται άνιση μεταχείριση. Είναι ο μοναδικός (!) τομέας του δημοσίου που δεν ισχύει συγκεκριμένος τρόπος μοριοδότησης των κριτηρίων μετάθεσης.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην γνωρίζουν οι συνάδελφοι την κατάταξη και τους λόγους-μόρια για τους οποίους οι μετατιθέμενοι λαμβάνουν τις συγκεκριμένες θέσεις, πράγμα που ισχύει για όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα γενικά σχολεία.

Είναι πασιφανής η καταπάτηση των αρχών της ισονομίας και της διαφάνειας που απορρέει από το υπάρχον σύστημα, με το οποίο πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις των μουσικών εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας συμμερίζεται και στηρίζει το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα των συναδέλφων μουσικών να θεσμοθετηθεί σαφής και διαφανής προσδιορισμός των κριτηρίων μετάθεσης για τα μουσικά σχολεία! Να μπει τέρμα στην αδικία!

Καλούμε την ΟΛΜΕ να απαιτήσει την αλλαγή στο καθεστώς μοριοδότησης, όπως επίσης και στο ζήτημα της δημοσίευσης της μοριοδότησης και της σειράς κατάταξης των αιτούντων μετάθεση και απόσπαση για τα Μουσικά Σχολεία. Μέχρι σήμερα δεν δημοσιεύεται η κατάταξη αυτή από την καλλιτεχνική επιτροπή, η οποία είναι υπεύθυνη για τις μεταθέσεις στα μουσικά σχολεία. Αξίζει να αναφερθεί ότι πολλές ενστάσεις συναδέλφων αναφορικά με την εγκύκλιο μεταθέσεων του 2022-23 δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.