ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Ευχαριστήριο

 Ευχαριστήριο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας εκφράζει τις βαθιές και ειλικρινείς ευχαριστίες της σε όλους και όλες εσάς για την πολύτιμη συνεισφορά σας στον καθημερινό αγώνα των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας, μεταξύ αυτών και των μαθητών και των συναδέλφων μας, «να ξεκολλήσουν από τη λάσπη» και «να σταθούν όρθιοι». Η άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας ήταν συγκινητική. Η βοήθεια είτε με την μορφή οικονομικής στήριξης είτε με την μορφή πολύτιμου υλικού, αποτελούν έκφραση της λαϊκής αλληλεγγύης και σπουδαίο μάθημα συλλογικότητας. Άλλωστε, μέχρι τώρα, στις επείγουσες ανάγκες των πλημμυροπαθών της περιοχής μας συνέδραμαν σχεδόν αποκλειστικά ομάδες εθελοντών και αλληλέγγυων, σε αντίθεση με την απουσία κεντρικού σχεδιασμού από το τοπικό κράτος και την πολιτεία. Η καταστροφή στον τόπο μας είναι ανυπολόγιστη. Οι άνθρωποι έχασαν τα σπίτια τους και το εισόδημά τους. Ακόμα σήμερα οι πληγές απ’ τις πλημμύρες είναι ανοιχτές. Υπάρχει αβεβαιότητα και ανασφάλεια για την «επόμενη μέρα». Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών πνίγηκαν και ξέρουμε καλά πως μέχρι να αποκατασταθούν οι ζημιές, να ξαναβρεί η ζωή τους ρυθμούς της, να ξαναζωντανέψει ο τόπος μας, έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο. Γι αυτό είναι ανάγκη να ακουστεί δυνατά η φωνή της αλληλεγγύης. Γι αυτό νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε κάθε συλλογικό φορέα χωριστά, κάθε σχολείο και καθέναν και καθεμιά που συνεισέφεραν στην προσπάθεια της ΕΛΜΕ Καρδίτσας να συνδράμει τους πλημμυροπαθείς, συναδέλφους και μαθητές μας.

Ευχαριστούμε την ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ, για την μεγάλη και σημαντική βοήθεια που έστειλαν για τη στήριξη των πληγέντων της περιοχής μας, καθώς και τον Κώστα Μ., που μετέφερε δωρεάν από την Χαλκίδα στην Καρδίτσα όλο το υλικό, που συλλέχτηκε και ταξινομήθηκε με μεγάλη φροντίδα για να φτάσει στην ΕΛΜΕ μας. Το υλικό διανεμήθηκε σε 20 μαθητές/μαθήτριες του Εσπερινού Γυμνασίου Λ.Τ.(από Παλαμά, Πρόδρομο, Αγία Τριάδα, Ιτέα, Φύλλο, Μεταμόρφωση), σε 8  μαθητές/μαθήτριες από (2ο-5ο Γ/σιο -2ο ΓΕΛ), και σε μαθητές/μαθήτριες από 4ο ΓΕΛ, Γ/σιο-ΓΕΛ Προαστίου και το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.

Ευχαριστούμε επίσης το βιβλιοπωλείο “Εκτός των τοιχών” και τους Σπύρο Π. και Μαρίνο Μ. που μετέφεραν είδη ρουχισμού και κλινοσκεπάσματα. Η ΕΛΜΕ  έχει ξεκινήσει τη διανομή τους.

Οικονομική στήριξη έφθασε στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας κι από άλλες ΕΛΜΕ, από το σωματείο των συνταξιούχων εκπαιδευτικών, από σχολεία κι από μεμονωμένα άτομα.

Οι συλλογικοί φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας και προσέφεραν οικονομική ενίσχυση -μέχρι 19/10- είναι:

1.      Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

2.      ΕΛΜΕ Ηρακλείου

3.      Α΄ΕΛΜΕ Πέλλας

4.      ΕΛΜΕ Καστοριάς

5.      ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Νέας Σμύρνης Μοσχάτου

6.      Γ΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

7.      Β΄ΕΛΜΕ Κορινθίας

8.      Ε΄ΕΛΜΕ Αθήνας

9.      ΕΛΜΕ Φωκίδας

10.  ΣΕΠΕ Κεραμωτής (Καβάλας)

11.  Π.Ε.Σ.ΕΚ. (Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών)

Οικονομική συνδρομή λάβαμε από τα σχολεία:

1.      8ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης

2.      3ο Γυμνάσιο Κοζάνης

3.      4ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης

4.      1ο ΕΠΑΛ Γαλατσίου

5.      10ο Γυμνάσιο Περιστερίου

Η ΕΛΜΕ Καρδίτσας δέχτηκε οικονομική ενίσχυση κι από τους εξής μεμονωμένους πολίτες: Μαρία Λ., Ιωάννα Α., Άννα Λ., Άννα Κ., Δέσποινα Β., Σοφία Δ., Ευαγγελία Κ., Αγγελική Φ., Καλλιόπη Δ., Βαΐα Φ., Ευτέρπη Τ., Αριστείδη Α.

Σας ευχαριστούμε θερμά!!

Με αλληλεγγύη και αγώνα θα υπερασπιστούμε το να ζούμε με αξιοπρέπεια, χωρίς την ανασφάλεια και τον φόβο, πότε της πυρκαγιάς και της πλημμύρας και πότε της φτώχειας.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας!