ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τρίτη 9 Μαΐου 2023

Δεν μπήκε αξιολογητής σε τάξη!

Η μάχη κερδήθηκε! Δεν μπήκε αξιολογητής σε τάξη!

Άμεση και χωρίς όρους μονιμοποίηση των νεοδιόριστων!

 

            Τη Δευτέρα 8/5 πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στο σχολικό συγκρότημα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ – Ε.Ε.Ε.Ε.Κ - ΕΠΑΛ Σοφάδων για να μην πραγματοποιηθεί αξιολόγηση νεοδιόριστων συναδέλφων. Με την παρουσία μελών του ΔΣ της ΕΛΜΕ και την ενεργητική συμμετοχή αρκετών συναδέλφων η πόρτα του συγκροτήματος «έκλεισε» και αποτράπηκε η είσοδος του αξιολογητή - Σχολικού Συμβούλου των Φιλολόγων. Την πόρτα «κλειστή» βρήκε και η Σχολική Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής που ήθελε «γνωριμία» με συναδέλφους ΕΕΠ-ΕΒΠ.

           

Το γεγονός αυτό πρέπει να αποτελέσει αφετηρία για να δυναμώσει η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση. Απευθυνόμαστε στις συναδέλφισσες και στους συναδέλφους νεοδιόριστους και «παλιούς», μόνιμους και αναπληρωτές και τους καλούμε να υπερασπιστούμε όλοι μαζί το δημόσιο σχολείο και την εργασία μας. Να μην επιτρέψουμε την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών. Να μην επιτρέψουμε το ξεκίνημα της άρσης της μονιμότητας για όλους. Να αντισταθούμε στην υποταγή, στην καλλιέργεια του φόβου και στην εργασιακή ανασφάλεια.

            Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από την ατομική αξιολόγηση και υπογράφουμε σε κάθε σχολείο (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) τη δήλωση συμμετοχής στην απεργία - αποχή που

Ενημερώνουμε αμέσως την ΕΛΜΕ:

 όταν μας έρθει ενημέρωση από τη διεύθυνση για την ατομική μας αξιολόγηση και τον αξιολογητή μας.

 όταν ο αξιολογητής προσπαθήσει να επικοινωνήσει τηλεφωνικά ή με e-mail για να οριστεί η «συνάντηση προσυνεννόησης».

 όταν ο αξιολογητής επιχειρήσει να κλείσει ραντεβού για παρακολούθηση διδασκαλίας.

Σε περίπτωση που οριστεί παρακολούθηση διδασκαλίας από τους αξιολογητές, καλούμε την ΕΛΜΕ, ώστε να υπάρξει εγκαίρως συντονισμένη παρέμβαση από το σωματείο και όλες/οι μαζί να μην επιτρέψουμε την είσοδο του αξιολογητή στην τάξη.

 

Κάνουμε στάση εργασίας, όπου αξιολογητές επιχειρούν να μπουν σε τάξεις.

           

Σημειώνουμε επίσης πως, με δεδομένο ότι η ατομική αξιολόγηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών νομικά αποτελεί προϋπόθεση για την μονιμοποίησή τους, που προφανώς συνιστά υπηρεσιακή μεταβολή, αποτελεί καταπάτηση του Ν 2190/94, που προβλέπει την παύση κάθε διαδικασίας υπηρεσιακών μεταβολών κατά την προεκλογική περίοδο.

            Τέλος, τονίζουμε ότι απειλές  και απόπειρες τρομοκράτησης είτε προέρχονται από τη ΔΔΕ Καρδίτσας είτε από τους Σχολικούς Συμβούλους δεν θα περάσουν.

 

Η ΕΛΜΕ διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 9/5 στις 2μμ στη ΔΔΕ Καρδίτσας

 

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση είναι μάχη για να διασφαλιστούν τα δικαιώματα εκπαιδευτικών και μαθητών, είναι μάχη για την υπεράσπιση του  δημόσιου και δωρεάν σχολείου για ΟΛΑ τα παιδιά.