Η ΣΕΛΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Απόλυση ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Καρδίτσα 23/ 12 / 2009
ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646 ΠΡΟΣ:Δ/ντή Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας
FAX : 2441026197
ΚΟΙΝ: ΟΛΜΕ Περ. Δ/νση Εκπ/σης Θεσσαλίας
Σχολεία Νομού

Θέμα: Απόλυση ωρομισθίων εκπαιδευτικών

Κύριε Διευθυντά
Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας αποφάσισε ομόφωνα να διαμαρτυρηθεί για την απόφασή σας να απολυθούν οι συνάδελφοι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί του κλάδου Φιλολόγων.
Παρά το νομότυπο της απόφασής σας, θεωρούμε ότι δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα τόσο στους ίδιους όσο και στους μαθητές τους. Στους ίδιους γιατί όταν προσεληφθήκαν, δεν ενημερώθηκαν από εσάς ότι θα απολυθούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα (37 ημέρες εργασίας), με αποτέλεσμα να μένουν άνεργοι ενώ θα μπορούσαν να είχαν επιλέξει άλλες πιο συμφέρουσες προτάσεις πρόσληψης. Στους μαθητές τους, επειδή διακόπτεται στο μέσον της σχολικής χρονιάς η εκπαιδευτική και παιδαγωγική σχέση μαζί τους, γεγονός που είναι απαράδεκτο από παιδαγωγική άποψη.
Επισημαίνουμε επίσης ότι οι συνάδελφοι απολύθηκαν την Παρασκευή 18-12-2009, δεν ειδοποιήθηκαν αρμοδίως, με αποτέλεσμα τη Δευτέρα 21-12-2009 να πάνε στη θέση τους για μάθημα και εκεί να πληροφορηθούν έκπληκτοι και μπροστά στους μαθητές τους ότι δεν μπορούν να μπούνε στην τάξη τους γιατί απολύθηκαν. Επίσης ενώ έγινε πράξη η απόλυσή τους, δεν φροντίσατε να προβείτε άμεσα στην αντικατάστασή τους, με αποτέλεσμα στα σχολεία να μην έχουν καλυφθεί μέχρι και σήμερα τα κενά που δημιουργήθηκαν.
Απαιτούμε να επιδειχθεί η δέουσα ευαισθησία προς τους εκπαιδευτικούς που απολύθηκαν και να αξιοποιηθούν από τη Διοίκηση συνεχίζοντας να παρέχουν το διδακτικό τους έργο μέχρι το τέλος της σύμβασης που υπέγραψαν, δηλαδή μέχρι τις 21 Ιουνίου 2010.
Αυτό νομίζουμε πως επιτάσσει η παιδαγωγική και συναδελφική πρακτική.Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΗΣ