ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών-«Δημόσια Διαβούλευση»

Αγαπητοί,ες συνάδελφοι, σες
Με αφορμή την Φ15/1714/14-3-08 εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ, υπενθυμίζουμε ότι το ΔΣ της ΟΛΜΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας τις άρτιες και ολοκληρωμένες προτάσεις μας και για το θέμα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Ωστόσο οι προτάσεις αυτές αγνοούνται συστηματικά. Οι εκάστοτε Υπουργοί Παιδείας αρκούνται, κατά κανόνα, σε μη ουσιαστικές, αποσπασματικές κινήσεις ή κινήσεις εντυπωσιασμού, όπως η συγκεκριμένη, που έχει τον ηχηρό τίτλο «Δημόσια Διαβούλευση».
Στο τελευταίο, 13ο συνέδριο της ΟΛΜΕ (Ιούλης 2007) οι κωδικοποιημένες προτάσεις μας για την επιμόρφωση, περιέχονται και στην τελική απόφαση του συνεδρίου. Ακόμα η ομοσπονδία μας έχει επανειλημμένα προτείνει και απαιτήσει να ενταχθεί η ετήσια επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη χρηματοδότηση από το ΕΠΕΑΕΚ (δηλ. τα κοινοτικά κονδύλια και προγράμματα), χωρίς δυστυχώς να έχει γίνει αυτό αποδεκτό από τις κυβερνήσεις.
Είναι γνωστό ακόμα, πως το αίτημά μας για την επιμόρφωση είναι σταθερά, εδώ και πολλά χρόνια, ενταγμένο στο διεκδικητικό και απεργιακό πλαίσιο αιτημάτων της ομοσπονδίας.
Με αυτό δεδομένο είναι πιστεύουμε υποκριτικό από τη μεριά του ΥΠΕΠΘ να προτείνει στους συλλόγους εκπαιδευτικών μια δήθεν διαβούλευση για το θέμα. Επισημαίνοντας και το γεγονός πως εκείνη η πλευρά που προτείνει την διαβούλευση οφείλει να δώσει και τις δικές της προτάσεις, απαιτούμε από την πολιτεία να υλοποιήσει άμεσα τις τεκμηριωμένες προτάσεις του κλάδου μας.
Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σας κοινοποιεί την αναλυτική πρότασή μας η οποία και κατατίθεται για μια ακόμη φορά στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΠΘ.
Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων να αξιοποιήσουν και να στηρίξουν τις θέσεις του κλάδου μας.

Από το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚ