ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΡΟΦΕΙΩΝ

Θέμα: Κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας εκφράζει την αντίθεσή του στην πρόθεση του Δήμου Καρδίτσας να επιβάλλει αυξήσεις στα τροφεία των δημοτικών παιδικών σταθμών.
Εκατοντάδες οικογένειες συμπολιτών μας θα αναγκαστούν για τη νέα σχολική χρονιά 2008-2009 να πληρώσουν αυξημένα τροφεία από 20% μέχρι 170%.
Ο Δήμος Καρδίτσας στη λογική της ανταποδοτικότητας κοστολογεί κάθε υπηρεσία προς τους δημότες, ακόμα και τις κοινωνικές όπως οι παιδικοί σταθμοί. Είναι πρόκληση οι δημότες να πληρώνουμε όλο και περισσότερα για υπηρεσίες που γίνονται όλο και χειρότερες. Όταν οι συνθήκες στους παιδικούς σταθμούς δεν πληρούν βασικές προδιαγραφές. Όταν τα παιδιά στοιβάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, με ανεπαρκές προσωπικό, με ελλείψεις σε εποπτικό υλικό και ελλιπή χρηματοδότηση.
Απαιτούμε να καταργηθούν τα τροφεία στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και η δαπάνη να καλύπτεται εξ΄ολοκλήρου από την κρατική χρηματοδότηση. Η ακρίβεια που ροκανίζει καθημερινά το εισόδημα των εργαζομένων, η λιτότητα που έγινε μόνιμο καθεστώς και η αύξηση της φορολογίας φτάνουν και περισσεύουν.
Η δωρεάν προσχολική αγωγή είναι κεκτημένο δικαίωμα των εργαζομένων και υποχρέωση των φορέων να την παρέχουν.


Από το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας