ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/10 στις 7μμ στην κεντρική πλατεία

 

OΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ




Δυο μέρες μετά την εκδήλωση αλληλεγγύης και αγώνα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας και νέο πογκρόμ πειθαρχικών διώξεων εκπαιδευτικών -για συναδέλφους νεοδιόριστους και όχι μόνο γιατί συμμετείχαν στην απεργία/αποχή από την αξιολόγηση- έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση και το Υπουργείο!

Φαίνεται πια ξεκάθαρα ότι η κλιμάκωση της κυβερνητικής επίθεσης με την παραπομπή των συναδέλφων της ΕΛΜΕ Πειραιά σε αναγκαστική αργία επιδιώκει να διαμορφώσει κλίμα τρομοκρατίας και υποταγής που εκτείνεται πέραν των τριών εκπαιδευτικών! Αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς και τα δικαιώματα τους και δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν τη σταματήσουμε.

Όπως τονίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση (την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων (ΕΟΑΣΚ), το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, το Εργατικό Κέντρο, το Σύλλογο Δασκάλων (ΣΕΠΕ), το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων καθώς και άλλους συνδικαλιστές και εργαζόμενους κλπ.) βρισκόμαστε σε έξαρση-ένταση των πολιτικών-συνδικαλιστικών διώξεων, του χτυπήματος των δικαιωμάτων λαού-εργαζόμενων-νεολαίας και φασιστικοποίησης της δημόσιας κοινωνικής και πολιτικής ζωής. Μια πολιτική καταστολής και διώξεων που βεβαίως δεν είναι «καινούργια» (στην Καρδίτσα είναι πολλά τα αγροτοδικεία που έχουμε σε βάρος αγωνιζόμενων αγροτών, όπως και δίκες για αγωνιστές για τις ανεμογεννήτριες, οι απειλές σε υγειονομικούς κλπ) αλλά τώρα αυτή η πολιτική «ανεβαίνει πίστα» αφού πλέον για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες εκπαιδευτικοί του Δημόσιου Σχολείου διώκονται και απειλούνται με απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους! Οι διώξεις έρχονται σε συνέχεια της απόλυσης του Γενικού Γραμματέα του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου για την συμμετοχή του σε κινητοποίηση που αποφασίστηκε από την Γενική Συνέλευση του σωματείου του.

Απαιτούμε να σταματήσουν άμεσα όλα τα πειθαρχικά και οι διώξεις εργαζομένων για συνδικαλιστικούς και πολιτικούς λόγους που βρίσκονται σε εξέλιξη, στον Πειραιά αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Αυτοί που χτυπούν το δικαίωμα του λαού στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, αυτοί που αναγκάζουν τα παιδιά να στοιβάζονται στις τάξεις και να μετακινούνται χιλιόμετρα από το σπίτι τους, αυτοί που θέλουν να τα αποθαρρύνουν από το σχολείο και τις σπουδές ώστε να γίνουν υλικό προς εκμετάλλευση «μια ώρα αρχύτερα», αυτοί είναι που θέλουν να διώξουν από τα σχολεία τους εκπαιδευτικούς που αντιστέκονται στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική. Δεν θα τους περάσει!

Οποιοσδήποτε κλάδος αγωνίζεται και διεκδικεί βρίσκεται αντιμέτωπος με την αστυνομία, τις διώξεις, τις απολύσεις. Η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης πάει μαζί με την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας. Η επίθεση στα εργασιακά και λαϊκά δικαιώματα πάει μαζί με την επίθεση στις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, τη δυνατότητα των εργαζομένων να αποφασίζουν συλλογικά και να υλοποιούν τις αποφάσεις των σωματείων τους. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στον αγώνα, την απεργία και τη διαμαρτυρία.

Ο αγώνας για να παρθούν πίσω ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, ή τους εκπαιδευτικούς, αφορά ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

Καλούμε εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, σωματεία, σχήματα, συλλογικότητες, αγωνιστές της Καρδίτσας στη συγκέντρωση την Παρασκευή 18/10 στις 7μμ στην κεντρική πλατεία



ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ - ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΡΓΙΕΣ/ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

  • ΚΑΤΩ Ο ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 4808/21 (ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ)