ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Γενική Συνέλευση

 


Όλοι στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
 Πέμπτη  28/3, 7μμ, Εργατικό Κέντρο

 

·  Ψήφισαν τον νόμο για την επαγγελματική εκπαίδευση και τα ιδιωτικά (κάτι σαν) Πανεπιστήμια.

·  Προετοιμάζουν το εξεταστικό σφαγείο του «εθνικού απολυτηρίου» και τις προσλήψεις εκπαιδευτικών από τον ΑΣΕΠ αλλά και από τους διευθυντές των σχολείων, ακολουθώντας τις εντολές του ΟΟΣΑ.

· Τρομοκρατούν με πειθαρχικά, διώξεις και δίκες τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς.

·  Επιχειρούν να επικρατήσει σιγή νεκροταφείου στα σχολεία με διαταγές και απαγορεύσεις, με απειλές για την εφαρμογή του νέου ποινικού κώδικα.

·  Επιδιώκουν την υλοποίηση της ατομικής αξιολόγησης  με την επαναλαμβανόμενη (έχουμε χάσει το μέτρημα) ποινικοποίηση της απεργίας – αποχής.

 

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΕΙ!

Το δίκιο θα κριθεί στους αγώνες και όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων!

 

           

            Είμαστε μπροστά σε μια επιτάχυνση των αξιολογικών διαδικασιών (μετά τα πεδία Α1 και Α2 ξεκινά και το πεδίο Β) που θα πιέσει ακόμη περισσότερο τους νεοδιόριστους («δόκιμους») συναδέλφους. Παράλληλα ξεκινά και για τους παλιότερους μόνιμους συναδέλφους. Όπως γράφτηκε και σε παλιότερη απόφαση της ΓΣ της ΕΛΜΕ:

 

            «Πρέπει να είναι σαφές ότι με την εφαρμογή της ατομικής αξιολόγησης δεν βάλλονται οι νεοδιόριστοι, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΛΟΣ Ο ΚΛΑΔΟΣ, Η ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ! Η εφαρμογή της αξιολόγησης ξεκινά από αυτό το τμήμα εκπαιδευτικών, επειδή μπορεί να εκβιαστεί πιο ανοιχτά! Αν για τους νεοδιόριστους από την αξιολόγησή τους εξαρτάται η μονιμοποίησή τους, μπορούμε να φανταστούμε ότι αντίστοιχη σύνδεση της αξιολόγησης με τις εργασιακές σχέσεις θα υπάρχει και για τους μόνιμους και με τις ανάλογες ποινές. Άρα τον αγώνα ούτε μπορεί ούτε πρέπει να τον δώσει το κομμάτι των νεοδιόριστων μόνο του, αλλά ΟΛΟΣ ο ΚΛΑΔΟΣ!»

 

            Διευκρινίζουμε ότι ισχύουν οι στάσεις εργασίας που επαναλαμβάνουμε δεν αφορούν μόνο τους νεοδιόριστους, αλλά όλα τα μέλη του σωματείου μας, που παρεμβαίνουν οργανωμένα με τη μαζική τους παρουσία, για την συλλογική αποτροπή της όποιας απόπειρας αξιολόγησης.

 

            Οι τελευταίες εξελίξεις κάνουν επιτακτική τη συσπείρωση του κλάδου στο σωματείο μας, τη μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση, για να αποφασίσουμε ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ – ΑΠΟΧΗΣ (η απόφαση θα μεταφερθεί στη ΓΣ των προέδρων των ΕΛΜΕ το Σάββατο 30/3 στην Αθήνα) για να οργανωθεί όλος ο κλάδος ώστε να δώσει την κεντρική μάχη, με διαδηλώσεις, συλλαλητήρια, απεργίες, με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ -ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ν.4823/21.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ